Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U bh. kinima počelo prikazivanje dječijeg filma u kojem je glavni junak gay

Preuzmite sliku

Film reditelja Dona Halla u bh. kina stigao je krajem novembra, osim u Tuzli i Sarajevu prikazuje se još i u Banjoj Luci te Mostaru u više dnevnih termina.

U kinima širom BiH počelo je prikazivanje animiranog filma pod nazivom “Čudesan svijet”, a ovo ostvarenje naišlo je na oštre kritike pojedinih roditelja mališana koji su ga pogledali. Za njih je sporno to što je glavni junak filma homoseksualac.

 • Roditelji mališana na društvenim mrežama iznose kritike na račun animiranog filma “Čudesan svijet” čije je prikazivanje nedavno počelo u bh. kinima.

  Ovo ostvarenje opisano je kao originalna porodična akcijska avantura studija Walt Disney Animation. Kako se dalje navodi, predstavlja legendarnu porodicu istraživača koja pokušava ploviti neistraženom, tajanstvenom zemljom zajedno sa šarolikom ekipom koja uključuje nestašnu mrlju, tronožnog psa i mnoštvo proždrljivih stvorenja.

  Kako navode roditelji problem je u tome što nigdje nije navedeno da je glavni junak ostvarenja homoseksualac.

  “Redovno sa djecom posjećujemo kino u Tuzli, sa djecom smo bili i večeras i najblaže rečeno “iznenađeni” smo sadržajem animiranog filma. Glavni problem je jer nigdje nije navedeno da se propagira homoseksualizam. Da sam to znao, me bih djecu vodio u kino. Primjetio sam da su i ostali roditelji bili šokirani ovakvim sadržajem jer je u pitanju klasično “podmetanje” da su dva gay dječaka općeprihvaćena pojava, to obično radi Netflix sa sadržajem za djecu i mlade, ali tu već znamo kako i na koji način izbjeći sadržaj. Večeras nam je bilo nametnuto.” navodi roditelj iz Tuzle.

  Slične reakcije roditelja zabilježene su i u drugim bh. gradovima. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,