Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U 92. godini preminuo proslavljeni glumac Christopher Plummer

Preuzmite sliku

Odigrao je više od 200 različitih uloga, a u filmskoj će historiji, osim po brojnim sjajnim rolama ostati će upamćen i kao najstariji dobitnik Oscara, kojeg je dobio s 82 godine

Proslavljeni kanadski glumac Christopher Plummer preminuo je u 92. godini, javlja The Guardian. Tužnu vijest je za strane medije potvrdila njegova porodica. Rekli su kako je preminuo kod kuće u Connecticutu.

Od glumca se oprostio njegov dugogodišnji prijatelj Lou Pitt.

– Chris je bio izvanredan čovjek koji je duboko volio i poštovao svoju profesiju. Bio je nacionalno blago koje je duboko uživalo u svojim kanadskim korijenima. Kroz svoju umjetnost i humanost dotaknuo je sva naša srca i njegov će legendarni život trajati sve generacije koje dolaze. Zauvijek će biti s nama – rekao je za strane medije.

Domaćoj publici posebno je bilo zanimljivo što u filmu ‘Beginners’, za koji je glumački velikan dobio prestižni kipić, njegovog ljubavnog partnera igra glumac Goran Višnjić.

Karijeru su mu obilježile uloge Mikea Wallacea (‘Probuđena savjest’) te kapetana Georga von Trappa, rođenog Zadranina (‘Moje pjesme, moji snovi’).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje