Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tvorac Monty Pythona sprema novu “kinematografsku planinu”

Preuzmite sliku

“Kinematografska planina” tako se u medijima fokusiranim na film i entertainment industriju zove ostvarenje “The Man Who Killed Don Quixote”, režisera Terryja Gilligama.

Kratko podsjećanje: To je čovjek koji iza sebe ima niz remek dijela, počevši od Monthy Python serijala, preko Twelve Monkeys ili Fear And Loathing In Las Vegas.

Sada radi na najvećem kinematografskom ostvarenju u karijeri, navodno – sa filmom koji mu od početka zadaje probleme, a tek je u fazi pred-produkcije.

Prvo je angažovao Ewana McGregora, koji je potom odustao od uloge, a zamijenio ga je Jack O'Connel, a onda je Gilligam odlučio uvesti i glumca koji će mu sigurno donijeti zaradu, Adama Drivera, zvijezdu Star Wars: The Force Awakens dijela.

Prema posljednjim izvještajima, Gilligam je u film uveo i respektabilna imena, koji su svoju glumačku klasu dokazali više puta, a riječ je o doajenima Stellanu Skarsgardu i Willemu Defoeu.

Ono što je diskutabilno, jeste sam sinopsis filma, koji je “ispremetan” više puta do sada. Prema posljednjim informacijama, arogantni publicista se vraća u selo gdje je snimio svoj studentski film “Don Quixote“.

Tu navodno otkriva grozne efekte svog filma na grad, što ga odvodi u nevjerovatnu avanturu. Radnja će biti smještena u Londonu, a prva klapa najvjerovatnije pada na jesen ove godine. Očekuje se da će izaći tokom 2017. godine.

Od poznatih imena, glumit će i Olga Kurylenko, te Michael Palin. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,