Srijeda, 19. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanka Belma Huseinefendić snimila cover za hit pjesmu koju izvodi Senidah

Preuzmite sliku

Nakon što je talentovana Tuzlanka, Belma Huseinefendić svojom pjesmom „ŠIBAM DALJE“ i cover obradom „Odakle sam ja“ napravila pomamu, odlučila se na objavu novog covera. Ovog puta obradila je popularni hit Replay kojeg izvodi Senidah.

Kako Belma istilče, na obradu ovog hita odlučili su se zbog toga što su željeli probati nešto novo.

“Moja ekipa i ja smo baš često u studiju, smišljamo i radimo na projektima. Ovaj projekat je nekako bila želja svih nas pa smo ga morali odraditi. Često smo u studiju slušali Senidu i jednom prilikom poslušali smo njen Jungle session i zaljubili se u njenu verziju pjesme „Replay“ uživo.

Odlučili smo da probamo i dopalo nam se, bila je sastavni dio svakog dana u studiju.“ Kada je riječ o prvom coveru koju je radila sa istom ekipom, jako su zadovoljni kako je on primljen
kod publike.

“Sa prvim coverom smo svi jako jako zadovoljni, iskreno nismo imali apsolutno nikakva očekivanja kao i sada, mi samo volimo da radimo za bilo šta što je vezano za muziku.“ Ističe Belma.

Cover je rađen u u ART Studiju Tuzla ARR, kojeg je komponovao i producirao Anes Imamović. Klavir je svirao Anes Imamović, dok bubnjeve Nihad Imamović. Za cover je snimljen i spot čiji jer režiser Edim Turčinović, zadužen i za završnu montažu, kao i za za svijetlo.

Trenutno Belma radi na duetu sa Aleksandrom Josifovskim, makedonskim finalistom Zvezda Granda, koji će biti obavljen uskoro.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje