Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuga u Beogradu: Porodica se oprostila od Divne uz pjesme i ruže (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon komemoracije Divni Karleuši, majci srpske pjevačice Jelene Karleuše (40), okupljeni su se zaputili na Novo beogradsko groblje.

Ožalošćeni su u kapelici prvo primali saučešće, a potom su ispratili Divnu na posljednji počinak.  Porodica radijske voditeljice Divne odlučila je da će je ispratiti uz pjesmu ‘Bila je tako lijepa’, u izvedbi Beogradskog puhačkog pogrebnog orkestra, uz još nekoliko pjesama. Obitelj se oprostila bijelim ružama u obliku srca. Nakon što je u medijima ‘procurila’ informacija da je Jelena zbog smrti majke Divne u teškom psihičkom i fizičkom stanju, Kurir prenosi da je poduzela posebne mjere opreza za sprovod koji bi trebao biti u poslijepodnevnim satima.  Karleuša je na pogreb svoje majke odlučila dovesti zaštitare koji su pazili na red na svakom ulazu.

Otac Jelene Karleuše, bivši muž Divne, došao je na sahranu i grlio kćer. Na sprovod je stigao i Velimir Gale Mitrović, s kojim je Divna bila 17 godina, noseći veliki buket. Kako pišu srpski mediji, Gale nije mogao da progovori od bola zbog gubitka.

Jelena Karleuša se slomila kad je u kapelu ušao Saša Popović kako bi joj izjavio saučešće. Podsjetimo, Divna Karleuša preminula je poslije borbe s opakom bolešću, rakom pluća s kojim se borila posljednje tri godine. Njezina kći Jelena primala je saučešće bez riječi, a od nje se nije odvajao njen suprug Duško Tošić (34) koji ju je cijelo vrijeme držao za ruku, kao i njezina teta Danijela.

Divna je sahranjena pored nogometaša Gorana Bunječevića, Tošićevog velikog prijatelja, piše Kurir.

– Teško mi je jer smo mnogo naučili od nje. Nema više naše Divne. U nedjelju popodne sve nas je iznenadila ova ružna vijest. I dalje se nadam da je ovo samo ružna noćna mora. Kako svijet može dopustiti da ode neko ko je bio toliko veliki, dobar, iskren, neko ko je bio borac, žena koja je u svojoj borbi pobijedila surovi život – održala je potresan govor voditeljica Jelena Petković.

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje