Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Treći najmlađi milijarder na svijetu: Otac mu sve dao, pod uslovom da se pokaže u porodičnom poslu

Preuzmite sliku

Kralj lososa ima 25 godina i živi najglamurozniji život…

Gustav Magnar Witzøe ima 25 godina i treći je najmlađi milijarder na svijetu, s bogatstvom koje se procjenjuje 1.9 milijardi dolara. Vlasnik je gotovo polovice norveške kompanije Salmar, koju je dobio na poklon od oca kada je navršio 19 godina. Trošenje svog ekstravagantnog bogatstva dokumentira na društvenim mrežama. Svoje vrijeme dijeli između svoje glamurozne porodice, egzotičnih godišnjih odmora, tetovaža, kupovine skupe odjeće i investiranja u lokalne tehnološke start-upove.

‘Kralj lososa’ vlasnik je polovice norveške kompanije Salmar, koja je jedna od najvećih kompanija za preradu ribe na svijetu.

Kompanija Salmar sjedište ureda ima na otoku Frøya u centralnoj Norveškoj gdje također imaju i tvornička postrojenja. Kompaniju je osnovao Gustav Magnarov otac, Gustav Witzøe, koji je kompaniju osnovao 1991. godine.

Gustav Witzøe, koji je i dalje na čelu kompanije, kaže da je puno razgovarao s porodicom o tome ima li smisla tako mladu osobu staviti na čelo polovice kompanije te da je polovica dionica na njegovo ime.

– Ima pluseva i minusa, svjesni smo toga. To je nešto što će jako utjecati na vas, možete udaljiti prijatelje od sebe, to je test karaktera – kaže otac. Dio svog novca mladi milijarder ulaže u tehničke start-upove, poput norveške varijante Snapchata – Gobiand.

Usprkos svim interesima i vanjskim distrakcijama, on i dalje stiže na sastanke uprava Salmara.

Gustav Magnar i modu ubraja među svoje strasti, kao i tetoviranje. Na modnim revijama uvijek je u prvim redovima, piše Express.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje