Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tražile antigay političara za fotku, pa se poljubile ispred njega i postale hit

Preuzmite sliku

Dvije tinejdžerice u Italiji uletjele su na fotografiju ispred konzervativnog političara i poljubile se ispred njega, a fotografija je postala viralna na društvenim mrežama.

Talijanski ultrakonzervativni ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini, koji je i čelnik krajnje desne stranke Liga, učestvovao je na mitingu Svjetskog kongresa porodice (WCF), ekstremno desne klerikalne organizacije koja se zalaže za ukidanja prava žena i bori protiv prava LGBT osoba.

Znajući to, dvije mlade djevojke zamolile su ga za fotografiju, a zatim su se poljubile kad je kamera bljesnula. Poljubac prijateljica Gaie Parisi i Matilde Rizzo ispred njega postao je hit na društvenim mrežama, a hiljade ljudi podijelile su fotografiju otkako je objavljena prošle sedmice

Na fotografiji se Salvini smije, u tom trenu vjerojatno nesvjestan šta se iza njega dogodilo. Međutim, zaštitari su brzo odvojili djevojke i odvukli ih od političara – no trenutak je već bio uhvaćen. Cure su fotografije objavile na društvenim mrežama te privukle puno pažnje.

Kako piše BuzzFeed, Salvini je reagovao tako što je Matildu potapšao po glavi i promrmljao talijansku frazu “auguri e figli maschi”, što u slobodnom prijevodu znači “sve najbolje i nadam se da ćete imati sinove”, što je tradicionalno velika čast u talijanskoj kulturi.

I Salvini je sa svojih 1,4 miliona pratitelja podijelio fotografiju na Instagramu.

– Pozdrav, mir i dobro, sestre – napisao je uz fotografiju.

Gaia je za CNN rekla da su željele poslati snažnu poruku svijetu na platformi koju političari svakodnevno koriste za komunikaciju s glasačima.

– Odlučile smo iskoristiti sva raspoloživa sredstva za mirni protest – kazala je. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,