Četvrtak, 12. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Traume zbog silovanja pretočila u pjesmu i sada nominovana za Oscara (VIDEO)

Godina je jako dobro počela Lady Gagi. Nakon što je pokupila svoj prvi kipić na Zlatnim globusima proteklog vikenda, danas je saznala kako je njezina pjesma “Til It Happens To You” it filma “The Hounting Ground” nominovana za Oscara u kategoriji za najbolju pjesmu.

Pjesmu je napisala za film Kirbyja Dicka o seksualnim zlostavljanjima u domovima na američkim koledžima. Sama Gaga je prilično otvoreno govorila o svojem iskustvu sa silovanjem, a traume je preboljela kroz muziku pa je tako i nastala pjesma za film koju je napisala s Diane Warren koja je inače poznata po muzici za filmove “Pearl Harbor”, “Armageddon” i “Beyond the Lights”

“The Hunting Ground” govori o epidemiji seksualnih zlostavljanja i rastućoj mreži studentskih aktivista koji rade na borbi protiv nasilja.”

“Uvijek govorim o tome kako me je Diane uvjerila kako je sasvim u redu pjevati o tim događanjima i otkrijem to o sebi”, rekla je Gaga. “Ona ju je oživjela. Kada sam joj prvi puta pokazala pjesmu bila je to tiha balada, a ona je od nje napravila kultnu pjesmu”, poručila je Warren.

Među nominovanima za Oscara našla se i pjesma Sam Smitha koju je napisao za Jamesa Bonda. Tu je i pjesma “Earned It” iz filma Fifty Shades of Grey, zatim “Manta Ray” iz Racing Extinction te “Simple Song No. 3,” od benda Youth. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,