Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Transrodni glumac podvrgnuo se operaciji kako bi izgledao muževnije

Preuzmite sliku

– U potpunosti sam transformisao svoj život. Prošao sam katarzu koju sam čekao još od ‘totalnog pakla’ u pubertetu. Taj osjećaj istinskog uzbuđenja i duboke zahvalnosti što sam došao do ovog trenutka u svom životu pomiješan je s puno straha i tjeskobe. Očekivao sam puno podrške i ljubavi, ali i veliku količinu mržnje i transfobije, rekao je Elliot .

Transrodni glumac Elliot Page u decembru je napravio operaciju koja mu je promijenila život. Glumac koji je 2007. kao Ellen Page zaradio nominaciju za Oscar za najbolju žensku ulogu u filmu “Juno” u intervjuu za Time govorio je o operaciji kojom su mu uklonjena masna tkiva grudi, kako bi se postigao “muževniji izgled”.

 • – U potpunosti sam transformisao svoj život. Prošao sam katarzu koju sam čekao još od ‘totalnog pakla’ u pubertetu. Taj osjećaj istinskog uzbuđenja i duboke zahvalnosti što sam došao do ovog trenutka u svom životu pomiješan je s puno straha i tjeskobe. Očekivao sam puno podrške i ljubavi, ali i veliku količinu mržnje i transfobije, rekao je Elliot koji se od djetinjstva šišao na kratko i nosio odjeću za dječake.

 • – Jednostavno se nikad nisam prepoznao. Jedan dugi period nisam mogao ni pogledati svoje fotografije, kaže glumac koji je prihvatao sve uloge, no teško mu je bilo gledati filmove u kojima igra feminizirane likove. Nakon filma “Juno” teško mu se bilo nositi sa slavom, pogotovo nakon što su uslijedile uloge u blockbusterima “X-Men” i “Inception”.

  Godine 2014. izjasnio se da je homoseksualne orijentacije, no strahovao je da će mu to onemogućiti nastavak karijere. Tada se udao za Emmu Portner od koje se lani razveo. Podsjetimo, Elliot je lani na Instagramu objavio da je odsad transrodni muškarac, prenosi Večernji list.

 • – Dragi prijatelji, želim podijeliti s vama da sam transrodna osoba, koristim za sebe zamjenice “on/oni” i zovem se Elliot. Osjećam se sretno što mogu to napisati i podijeliti s vama. Zahvalan sam svim ljudima koji su mi bili podrška na ovom putovanju. Ne mogu vam opisati kako je divan osjećaj konačno voljeti samog sebe i hvala svima u transrodnoj zajednici koji su mi bili podrška i inspiracija. Moj posao je stvaran, no ranjiv sam. Istina je, iako se osjećam duboko sretno i znam kakvu privilegiju imam, da se osjećam uplašeno”, u svom obraćanju medijima piše Elliot. Objavio je neke statističke podatke o tome koliko je transrodnih osoba u Americi ubijeno u ovoj godini i koliko ih je pokušalo samoubistvo. (Tuzlanski.ba)

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by @elliotpage

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje