Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tragičan kraj na pozorišnim daskama: Preminuo Milorad Mandić Manda

Preuzmite sliku

Poznati glumac Milorad Mandić Manda danas je pao na sceni pozorišta Vuk Karadžić za vrijeme izvođenja predstave ”Petar Pan”. Publika je isprva mislila da je u pitanju dio glume, ali su se onda zatvorile zavjese, a ljudi su zamoljeni da izađu iz pozorišta i predstava je prekinuta. 

Mandu je reanimirala hitna pomoć duže od sat vremena, ali, nažalost, njegov organizam nije uspio da se izbori, piše Kurir.rs.

Milorad Mandić Manda rođen je u Beogradu, 3. maja 1961. godine.

U svojoj 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. 6 godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dječjeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za djecu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dječjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića “Lepa sela lepo gore”. Bio je voditelj kviza “Uzmi ili ostavi”, a vodio je i kviz “Ja volim Srbiju”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: