Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija potresla sve kolege: Smrt velike legende je kao udar groma

Preuzmite sliku

Region je danas potresla vijest da je u saobraćajnoj nesreći nastradao Šaban Šaulić, kralj narodne muzike. Brojne kolege su u nevjerici i šoku, oglasile su se i kolege širom regiona.

Popularni srbijanski pjevač Željko Samardžić s nevjericom je primio vijest o smrti Šabana Šaulića.

– Otkad se pojavila vijest da je stradao Šaban Šaulić, nisam prestao razmišljati o našem poslu, njemu, sebi i svim drugim kolegama. Smrt velike legende je kao udar groma. Ni kriv ni dužan, stradao je. Ostat će pjesme da govore o njemu, kao i dobrota koju je širio. Šabane moj, neka ti je laka zemlja – poručio je Samardžić za “Avaz“.

Lepa Brena, njen suprug Slobodan i sinovi oprostili su se od Šabana Šaulića, koji je poginuo u stravičnoj nesreći u Njemačkoj.

– Odlaze oni najbolji. Među njima i Šaban. Od njega smo učili, s njim smo se družili, s njim sarađivali, pjevali i tugovali, njega smo voljeli i poštovali, od njega smo učili život… Vječna ti slava, dragi prijatelju – poručila je porodica Živojinović.

Povodom tragične pogibije kralja narodne muzike Šabana Šaulića Enesa Begović je kazao da je izgubio svog kolegu i prijatelja:

– Izgubili smo najboljeg pjevača na ovim prostorima i izuzetno dobrog čovjeka. Bio je moj uzor, kolega i prijatelj, ne mogu da vjerujem da ga više nema. Mnogi od nas su učili od Šabana pjevati, ali učio nas je i kako biti dobar čovjek. S obzirom na to da su ovo teški dani za mene privatno, njegov odlazak je dodatna gorčina u mom životu.

Popularna bosanskohercegovačka pjevačica sevdalinki i folk pjesama Hanka Paldum duboko je ožalošćena viješću o smrti dragog kolege Šabana Šaulića.

– Strašno. Bože, vidiš šta je život…Nikad se ne zna dokad je kome zapisano i kada mu je posljednji korak. Tako mi je žao. Taman sam klanjala kad je moja sestra Raza vrisnula. Neko joj javio da je Šaban poginuo. Odmah sam selam predala. Zaista mi ga je žao – rekla je Hanka Paldum, za Avaz.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje