Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Toše Proeski danas bi proslavio 40. rođendan: ‘Ne želim da mi skidate kapu, želim da se ponosite mnome’

Preuzmite sliku

Fanovi i prijatelji širom regije i šire, na današnji dan, 25. januara, prisjećaju se svog omiljenog pjevača, makedonskog slavuja Toše Proeskog.

Da je živ, Toše bi danas proslavio svoj 40. rođendan. Nažalost, sudbina je zapisala drugačije. U dobi od samo 26 godina Toše nas je prerano napustio, ali je iza sebe ostavio veoma bogatu muzičku riznicu. Veliki čovjek i humanist, tek je mali dio svega onoga što je Toše bio za života.

 • tose proeski main epa
 •  

  Mladića koji je osvajao prekrasnim osmijehom, prije svega krasila je skromnost, a uvijek je isticao da je ljubav ono što treba pokretati ljude. U cijeloj regiji nema kolege muzičara koji za pjevača nije imao uvijek samo riječi hvale.

  Tošine riječi : ˝Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome˝ i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog pjevača, ali i u onima koji nisu imali tu priliku, piše Večernji list.

  Za brojne obožavatelje Toše Proeskog, vrijeme je stalo 2007. godine, ali balkanski princ i dalje živi kroz svoje pjesme i djela.

  Pjevač Toše Proeski izgubio je život u 26. godini u saobraćajnoj nesreći na autocesti A3 Zagreb – Lipovac u novembru 2007. godine. Žalosna vijest u rekordnom roku obišla je regiju kojom je zavladala tuga.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,