Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Top 10 ljubavnih filmova koji tope i najhladnija srca

Preuzmite sliku

Ljubav je čarobni osjećaj koji vas može ugrijati u jakom mrazu i vratiti vam vjeru u bajke i čuda. Sretne ljubavne priče su u isto vrijeme različite i jednake, ali svaka od njih daje nadu i čini da srca malo brže kucaju, piše Bright Side.

Donosimo vam top 10 filmova koji imaju toliko ljubavi i nježnih osjećaja da će vam oduzeti dah i otopiti najhladnija srca, prenosi Tuzlanski.ba.

Kišni dan u New Yorku

On je iz bogate porodice u New Yorku, ona je iz malog grada u Arizoni. Jedan kišni dan promijenit će im život zauvijek. U bujici metropole, likovi će se međusobno upoznati  i upasti u vrtlog romantične avanture.

 • Vjerni čovjek

  Francuska drama koja prikazuje Abela, posljednjeg romantičnog muškarca u Parizu. Odlučan je vratiti se Marijani, koja ga je ostavila zbog najboljeg prijatelja Paula prije 8 godina. Sada kada je Paul preminuo, ništa neće spriječiti Abela da dobije ljubav svog života. Međutim, ispada da čak i nevino stvorenje može napraviti lukave planove.

 • Delibal

  Barış studira arhitekturu na lokalnom univerzitetu. Kada upozna Füsun-a, njegova se duša ispuni nevjerovatnim osjećajem i on shvata da je, ovoga puta, pronašao pravu ljubav. Zgodan, pametan i iskren lik uskoro dobiva ono što želi, djevojka se zaljubi u njega i oni se vjenčaju. Izgleda kao iz bajke. Ali jednog dana ova sretna priča dobije neočekivani zaokret.

 • Swear On You My Beloved

  Saraswati je jednostavna djevojka koja radi u biblioteci. Djevojke poput nje obično se nazivaju “staromodne” i “neprivlačne”. Nakon što se umorila od nagovaranja roditelja, sestara i kolega, Saraswati napokon odlučuje živjeti svoj život po svojim pravilima.

 • Five Feet Apart

  Prostor u kojem su ljubavnici završili postavlja okrutan uslov za njihovu vezu: Stella i Morat će ostati ne manje od pet metara jedno od drugog, zato im čak i dodir nije dostupan. Ali prava ljubav ne poznaje granice, a što su osećaji jači, to je veća iskušenja da se krše pravila. Ovaj film govori o želji, životu. Kao osoba koja se suočila sa teškom bolešću, Stella kaže vrlo važne riječi: „Živjela sam da bih se liječila, a ne da me liječe.“

 • The Sense of Wonder

  Louise Legrand majka je koja živi u mirnom provincijskom gradu. Ne želi napustiti vilu sa voljenom stablom kruške u vrtu, gdje je jednom bila sretna sa pokojnim mužem. Paul, koji je tajno zaljubljen u heroinu, za nju je ništa više od dobrog prijatelja. Ali jednog dana Louise dospije u tešku situaciju i suoči se s teškim izborom.

 • Planina između nas

  Ben i Alex uspjeli su preživjeti nakon avionske nesreće i sada su trebali pronaći zajednički jezik kako bi preživjeli u divljem okruženju sniježnih planina. Jednog dana shvate da je beskorisno čekati pomoć i započeti dug put. Bliska veza započinje između stranaca dok se oni bore za svoj život.

 • Vrele ljetne noći

  Daniel će se zauvijek sjećati tog vrućeg ljeta jer se zaljubio u najljepšu djevojku iz Cape Coda, McKayla. Postoji jedna poteškoća, brat od djevojke je gradski huligan koji je Danielov poslovni partner i potpuno je protiv njihove veze.

 • Curiosa

  Zaplet filma zasnovan je na senzualnom i opasnom ljubavnom trokutu u boemskoj atmosferi Pariza s kraja 19. vijeka. Dva muškarca su zaljubljena u jednu ženu. Ali zabrane postoje kako bi se one prekršile. Scenario je zasnovan na dnevnicima i pismima poznatih socijalista toga vremena.

 • Ko misliš da sam ja

  Claire je teško prevazišla izdaju svog supruga i njihov razvod. Postepeno, njen život počinje se smirivati: predaje na univerzitetu, odgaja dvoje djece i upoznaje mladog ljubavnika. Ali, jednom se on nasmije njenim osjećanjima i slama joj srce. Nakon toga Claire stvara lažni račun na internetu gdje se predstavlja kao 24-godišnja ljepotica po imenu Clara. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,