Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tom Hanks će voditi svečani program inauguracije Bidena

Preuzmite sliku

Ovaj put u programu, koji je pripremio Odbor za predsjedničku inauguraciju, nisu predviđene svečanosti koje inače prate predsjednikovu prisegu, a ove godine su otkazane zbog epidemioloških razloga…

Američki glumac Tom Hanks (64) vodit će posebnu emisiju koja će se istodobno prikazivati na svim većim američkim televizijskim mrežama, večer nakon svečanog preuzimanja dužnosti Joea Bidena (78), uz sudjelovanje muzičkih zvijezda među kojima su Jon Bon Jovi (58) i Justin Timberlake (39), pišu američki mediji.

Bidenov tim nije komentarisao na upit agencije France Pressea, ali su Justin Timberlake i pjevačica Demi Lovato (28) odvojeno potvrdili informaciju o održavanju događaja i o svom dolasku, prenosi 24sata.hr.

Ovaj put u programu, koji je pripremio Odbor za predsjedničku inauguraciju, nisu predviđene svečanosti koje inače prate predsjednikovu prisegu, a ove godine su otkazane zbog epidemioloških razloga.

Godine 2009. Aretha Franklin je pjevala na prvoj inauguraciji Baracka Obame (59). Uz nju su nastupili Bruce Springsteen (71), U2, Shakira (43) i Stevie Wonder (70). Četiri godine poslije, na njegovoj drugoj inauguraciji, Beyonce (39) je pripala čast da otpjeva nacionalnu himnu.

Godine 2017. Donald Trump (74) se naprotiv morao zadovoljiti drugim, pa i trećim ešalonom pjevača na svojoj inauguraciji jer nije bio omiljen u svijetu zabave.

‘Celebrating America’, specijalnu emisiju koja će se prikazivati u srijedu 20. januara u najgledanijem terminu, prenosit će televizije ABC, CBS, NBC, CNN i MSNBC te YouTube kanal inauguracijskog odbora. U programu će se odati počast ‘junacima’ koji su se istaknuli u protekloj godini obilježenoj pandemijom korona virusa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje