Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tom Cruise više puta povrijeđen na snimanju “Nemoguće misije” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Poznati holivudski glumac Tom Cruise je za potrebe svog novog filma “Nemoguća misija: Raspad sistema” već slomio nogu, a kako bi snimio najopasniji dio filma, izveo je zloglasni “halo” skok iz aviona.

Glumac je i u prethodnim “Nemoguća misija” ostvarenjima odbijao da koristi dublera i kaskadere, te je sve opasne scene snimao sam. I prethodnih godina Tom Cruise se povrjeđivao na snimanju, međutim ovaj put su povrede bile znatno ozbiljnije.

Osim slomljene noge, glumac je tokom snimanja doživio još jednu nesreću zbog koje je bio prinuđen da miruje nekoliko dana. Naime, Kruz je trebalo da snimi scenu skoka između dvije zgrade sa zaštitnim kablom. Nažalost, glumac nije dovoljno dobro doskočio te je promašio ivicu krova i zakucao se u zid zgrade.

Ipak, ova povreda nije zaustavila holivudskog glumca da nastavi rad na filmu kojeg će publika uskoro moći vidjeti na velikim platnima.

Filmski stručnjaci ističu da se o glumi Toma Cruisa ne može mnogo lošeg reći. Oni se slažu da postoje ljubitelji sedme umjetnosti koji ne vole njegovu glumu, ali da on ipak uspije svaki put u potpunosti dočarati lik kojeg tumači.

Radnja novog filma “Nemoguća misija” nastavlja se na prethodni dio. Ethan Hunt kojeg tumači Tom Cruise i njegov tim agenata IMFa naći će se u situaciji u kojoj je svaki trenutak presudan, a vremena je sve manje.

  • Nakon što glavni negativac prethodnog filma Solomon Lane iznenada nestane dok je bio prevožen na sigurnu lokaciju, svijet će se suočiti s groznim posljedicama.

    Ono što je karakteristično za sve filmove iz serijala “Nemoguća misija” je da se misija, kakva god ona bila, ubrzo pokaže potpuno različitom od onoga što je trebalo da bude, a da se Ethan Hunt često nalazi u problemima na kojima mu niko ne može zavidjeti. Novi najavljeni film je šesti i ujedno i posljednji u poznatoj franšizi.

    Uz legendarnog Toma Cruisea u novom nastavku publika će gledati i glumca Henryja Cavilla, koji se proslavio ulogom Supermana u filmovima “DC Univerzuma”, zatim Rebeccu Ferguson, Angelu Bassett i Aleca Baldwina. Film bi na repertoaru domaćih kina trebalo da se nađe od 2. augusta. (NN)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje