Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

The Frajle novu pjesmu posvetile Đoletu Balaševiću

Preuzmite sliku

Novosadske The Frajle izdale su svoj novi singl, a isti su posvetile Đorđe Balaševiću.

Pjesmu pod nazivom „Panonskom mornaru“, koja odiše nostalgijom i sjetom, posvetile su ovom velikom umjetniku, a kao sjećanje na njegov neizbrisiv životni i umjetnički trag. Obožavaoci će od danas imati priliku da slušaju singl omiljenog
benda, koji već godinama svojim autorskim pjesmama i obradama oduševljava sve generacije u regionu, na radio stanicama. Svoje emocije prema Đoletu, The Frajle su na ovaj način pretočile u trajnu uspomenu, i odale počast ovom izuzetnom umjetniku.

„Mi smo rasle uz Đoletovu muziku. Prva naša sjećanja iz djetinjstva, porodična druženja, prve ljubavi, sviranje gitare, vezana su upravo za njegove pjesme. On je za nas bio kuća, a ovu pjesmu su napisale baš te djevojčice koje su se smijale i plesale uz njegove ritmove. Mi smo imale velikog učitelja i želimo pjesmom da mu kažemo hvala za sve“, ističu članice grupe The Frajle.

Posebnu dimenziju „Panonskom mornaru“ daje gostovanje Bernadett Nyári, svjetski poznate mađarske violinistkinje, koja je nastupala u više od 90 zemalja.  Za „Panonskog mornara“ muziku je komponovala Nevena Buča, tekst potpisuju sestre Buča i mlada pesnikinja Jelena Knežević, a za aranžman je zaslužan Vojislav Aralica.

“Živeće stari, tvoj duh nad Novim Sadom, Tvrđava i Dunav snevaju. Gle, gitara još svira, tvoja pjesma se bira, neki novi klinci pjevaju
Šaco Braco, pamti svoj Štrand, most i malu garavu. Tvoj ritam dira, nebo ne da nam mira, sad svi gore tvoje pjesme pjevaju”, kažu u pjesmi The Frajle. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje