Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tereza Kesovija završila u bolnici: Pregrmila sam u životu i mnogo teže i opasnije bolesti

Preuzmite sliku

Bolje je. Ne boli više toliko, kaže Tereza Kesovija iz svog bolesničkog kreveta Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević‘. Tereza Kesovija završila je u bolnici zbog bolova u nozi.

“Ma, sve će biti dobro. Nego kako nego dobro i to zahvaljujući prekrasnim liječnicima i medicinskim sestrama i divnoj Alemki Markotić”, ističe Tereza za Jutarnji list.

Ona je nedugo nakon proslave svog rođendana početkom listopada shvatila da bolovi u njenoj desnoj nozi ne prestaju i da je kucnuo čas da potraži liječničku pomoć.

Nepodnošljiva bol

“Učinila sam to u trenutku kada je bol postala nepodnošljiva i kada zbog nje nisam uspijevala zaspati”, priznaje Tereza.

Nakon što su je pregledali, doktori su joj kazali da liječenje mora nastaviti u bolnici. Tamo će joj sanirati jaka upala potkožnog tkiva na njenoj desnoj nozi.

Iskreno, nije mi bilo to drago čuti. Ja sam se nekako nadala da će moći bez toga. Vjerujem liječnicima i izuzetno poštujem njihov težak rad. Poslušala sam ih, spakovala se i prije par dana došla u bolnicu”, govori Tereza s Odjela zagrebačke Zarazne.

Uprkos svemu, ona je i dalje dobro raspoložena. Ni u jednom trenutku ne napuštaju je njena vedrina i optimizam, po kojima je poznata.

“Ja sam tu u najboljim mogućim rukama, a da se stanje popravlja vidim i sama jer me noga sve manje boli. Naravno, i dalje je osjećam, što je i normalno jer nije to upala koja će tek tako sama od sebe nestati. Moram uzimati lijekove i moram ležati tako da mi je desna noga u povišenom položaju. Moram ‘štedjeti‘ tu nogu. Sve sada ide na bolje pa se nadam da ću uskoro izaći iz bolnice”, govori Tereza.

Najveća diva

Priznaje da joj, kao i većini ljudi, boravak u bolnici ne pada lako, ali, podsjeća, pregrmila je ona u životu i mnogo teže i opasnije bolesti i događaje, pa joj ovo ne može skinuti osmijeh s lica ni ubiti dobro raspoloženje koje ona dijeli i s medicinskim osobljem kojem, na njihovo veselje, u bolnici zna i zapjevati.

“Srce mi bude puno kada vidim kako tim ljudima koji su puni požrtvovanja i koji predano rade svoj posao pjesmom vraćam osmijeh na lice”, govori Tereza.

Ona je jedna od najvećih muzičkih diva u Hrvatskoj, žena prema čijem bi se životu odmah mogao snimiti igrani film.

Tereza posljednjih dana smiruje i umiruje sina Alana i snahu Ljiljanu, koji su, kao i prijatelje. Kazala im je da je u bolnici, zabrinuti za nju i ne mogu dočekati dan da izađe na kućnu njegu kako bi je mazili i pazili.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,