Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tereti se za nasilničko ponašanje: Milan Kalinić na sudu recitovao Balaševića

Preuzmite sliku

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje glumcu Milanu Kaliniću povodom optužbi da je učestovao u tučnjavi pred košarkašku utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine u hali “Aleksandar Nikolić”.

Glumac se tereti za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama zbog učestvovanja u tučnjavi pred košarkašku utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine

Kalinić je ponovo negirao krivicu.

– Htio sam da spriječim nasilje, a ne da ga sporovodim. Smatram da se postupak vodi pod pritiskom medija, jer sam ja poznata ličnost. Sve ovo bi se zaboravilo da nisam glumac i da mediji nisu toliko pisali o tome, a nisu ni bili na toj utkamici – rekao je Kalinić, između ostalog.

Branio se i citirajući stihove pjesme Đorđa Balaševića “Ne lomite mi bagrenje”.

– Vjerujem, cijenjeni sude, da dobro poznaješ ljude, vi barem imate posla jer ćud je ćud a sud je sud. Vjerujem, cijenjena glavo, da si i učio pravo, da svakom sudiš pošteno jer čast je čast, a vlast je vlast – rekao je Kalinić.

Tužilaštvo je predložilo kaznu od 10 mjeseci uslovne kazne, 100.000 dinara (nešto manje od 1.700 KM) i godinu zabrane prisustva utakmicama Crvene Zvezde.

Presuda će biti donijeta 6. aprila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje