Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Svijet čeka razgovor vrijedan 7-9 miliona: Koliko će daleko otići Meghan i Harry?

Preuzmite sliku

Koliko daleko će otići princ Harry i Meghan Markle u svome iščekivanom intervjuu s Oprom Winfrey?

Milioni ljudi će u nedjelju navečer (po lokalnom vremenu) gledati CBS kako bi saznali. A ako onih nekoliko isječaka predstavlja ikakav nagovještaj, s Buckinghamskom palačom planiraju poravnati račune, malo više od godinu dana otkad su se odrekli kraljevskih dužnosti i preselili u južnu Kaliforniju.

U jednom isječku, trudna Meghan Markle kraljevsku porodicu naziva “firmom” i optužila da je “ovjekovječuje neistine” o njima.

Optužbe o zlostavljanju

Meghan (39), također se suočava s internom istragom palače po pitanju tvrdnji da je zlostavljala kraljevsko osoblje tokom vremena provedenog u Velikoj Britaniji.

The Times je izvijestio o izjavama bivšeg osoblja, rekavši da optužbe datiraju do oktobra 2018. godine, nekoliko mjeseci nakon što je par imao bajkovito vjenčanje.

Glasnogovornik vojvode i vojvotkinje od Sussexa odgovorio je: “Nazovimo to pravim riječima – kalkuliranom kampanjom klevete utemeljenom na prijetvornim i štetnim dezinformacijama.”

“Nije slučajnost da se iskrivljene i nekoliko godina stare optužbe koje su usmjerene prema potkopavanju vojvotkinje dostavljaju britanskim medijima kratko prije nego što bi ona i vojvoda trebali otvoreno i iskreno govoriti o svome iskustvu proteklih godina”, rekao je njihov predstavnik.

Par je često govorio da su napustili Britaniju kako bi pobjegli od medija, no isto tako su dali do znanja da su bili nesretni kao članovi kraljevske porodice.

Sličnost s intervjuom princeze Diane

Kriza je podsjetila na onu između Harryjevih razvedenih roditelja, princa Charlesa i lady Diane te poznatog intervjua kojeg je Diana dala BBC-ju 1995. godine u kojem je priznala da je Charlesa varala s vojnim zapovjednikom Jamesom Hewittom.

U drugom poglavlju ove transatlantske drame koja se odvija uoči intervjua s Oprom Winfrey, Daily Telegraph je u subotu izvijestio da je započela istraga fondacije koju je par osnovao, a onda u srpnju raspustio.

Također je objavljen članak u kojem se Meghan kritikuje i opisuje kao tvrdoglava, proračunata i razmažena osoba.

Nakon što su kraljici Elizabeti II. potvrdili da neće nastaviti obavljati kraljevske dužnosti nakon jednogodišnjeg prijelaznog perioda, vojvoda i vojvotkinja su prošli mjesec izgubili svoja kraljevska pokroviteljstva i vojne titule.

Iz Velike Britanije su se odselili u Kanadu, a onda u Kaliforniju. Najprije su živjeli u Los Angelesu, a od jula u Montecitu, malom i imućnom primorskom gradiću.

Nastoje se pozicionirati kao moderan par zainteresovan za humanitarne probleme, u zemlji gdje je javno mnijenje prema njima naklonjenije nego što je to bilo u Britaniji.

Iako su mnogi britanski promatrači kraljevske porodice kritikovali par kao nepromišljen i sebičan, neki u SAD-u u ovome su iščitali znakove rasizma prema Markle.

Otkad su stigli u SAD, Harry i Meghan su osnovali humanitarnu fondaciju naziva Archewell te je potpisali sporazum s Netflixom o proizvodnji dokumentaraca, filmova, dječjeg programa i drugog sadržaja.

Ovome se valja pridodati partnerstvo s Apple TV-om u suradnji s Winfrey.

Kraljica američkih talk show programa prodala je dugo iščekivani intervju CBS-u za 7 do 9 miliona dolara, prema informacijama The Wall Street Journala.

No međunarodna prava za sočni razgovor je zadržala, a mnoge TV kuće širom svijeta će intervju emitirati dan nakon CBS-a. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje