Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Svi poznati koji su nas napustili ove godine: Čika Jovo, Mustafa Nadarević, Đole, Marina Tucaković..

Preuzmite sliku

Godina na izmaku ostaće upamćena kao jedna od najtežih u novijoj historiji.

Pandemija koronavirusa promijenila je naše živote, a neke je nažalost i ugasila. Prisjetili smo se samo nekih od poznatih koji su nas napustili u 2021.

Jovan Divjak

U mjesecu apilu 2021. u Sarajevu je u 84. godini preminuo Jovan Divjak, bivši general Armije Republike Bosne i Hercegovine i prvi nosilac iz BiH najvišeg francuskog ordena “Legije časti”. Čika Jovo pored ratnih zasluga u srcima je mnogih Bosanaca i Hercegovaca ostao upamćen kao veliki čovjek i humanitarac.

Mustafa Nadarević

Glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon borbe s dugom i teškom bolesti u 78. godini života u novembru 2020. Mustafu će ljubitelji filma i pozorišta u regionu pamtiti po fantastičnim ulogama u fimskim, TV i pozorišnim projektima. Mlađe generacije zavoljele su ga u ulozi Izeta, simpatičnog dedice u seriji Lud, Zbunjen, Normalan. Nešto stariji pamte fantastične role u Mirisu Dunja, Ocu na službenom putu, Savršenom Krugu…

Đorđe Balašević

Panonski mornar napustio nas je 68. godini zbog komplikacija koje je izazvao koronavirus. Iza sebe ostavio je stotine predivnih pjesama koje je napisao i otpjevao i neizbrisv trag u srcima miliona obovažateljau regionu.  Građani BiH nikada nisu zaboravili ni podršku koju im je Balašević pružao tokom ratnih dana.

Želimir Altarac Čičak

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih kreatora sarajevske glazbene pozornice Želimir Altarac-Čičak, dobitnik priznanja “Počasni građanin Grada Sarajeva”, preminuo je nakon borbe sa koronavirusom u martu 2021.

Mira Furlan

Velika jugoslovenska glumica nakon borbe sa dugom bolešću preminula je u januaru. Ostaće upamćena po brojnim ulogama u jugoslovenskim filmovima ali i u svjetski poznatoj seriji Izgubljeni.

Minja Subota

Sarajlija koji se proslavio kao voditelj emisije Muzički tobogan napustio nas je u septembru. Minja je ostao u srcima mnogih generacija koje su odrastale uz njegove pjesme, šale i edukativne sadržaje koje je pripremao u svojim TV emsijama za djecu.

U godini na izmaku preminulo je zaista mnogo poznatih osoba: Marina Tucaković koja je napisala neke od najljepših pjesama za brojne pjevače i bendove, pjevač narodne muzike Marinko Rokvić kao i legendarni  Predrag Živković Tozovac. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,