Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Svi pamte njenu repliku “neću da ti kažem ćelavi”, pogledajte kako danas izgleda djevojčica iz filma “Mrtav ladan”

Preuzmite sliku

Među legendarne filmove sprske kinematografije ubraja se i ostvarenje “Mrtav ladan” Milorada Milinkovića.

Priča prati dvojicu braće, Kizu i Lemija, koji švercuju svog mrtvog dedu u vozu jer nemaju novac da ga prebace u Vršac, gdje ih čeka njihov nezgodni otac koga se mnogo plaše. U vozu se nađe i narko-diler Limeni, koji putuje sa tuđim djetetom, a plašeći se policije, ubaci dedi paketić droge u džep

Jedna od prvih asocijacija na ovaj film svakako je i simpatična djevojčica čije “neću da ti kažem ćelavi“ i danas gotovo svi citiraju.

Nju je odlično odglumila Tara Manić, a mnogi se pitaju gdje je ona danas i kako izgleda. Ona je izrasla u pravu ljepoticu, nastavila je da se bavi pozorištem, ali je glumu okačila o klin i odlučila da postane pozorišna reditelja.

 • O ovoj kultnoj ulozi Tara je jednom prilikom rekla:

  – Bila sam mala i ne sjećam se nekih stvari, ali mi je mama rekla da ta rečenica nije ni bila u scenariju. Srđan Žika Todorović mi je sugerisao da mu to kažem ispričala je jednom prilikom Tara.

  Zanimljivo je da te replika uopšte nije bila dio scenarija, već je nastala spontano.

 • – Replika je bila dio reklame za film, pa su je ljudi zapamtili još prije premijere. Tokom snimanja niko nije mogao ni da pretpostavi da će biti ključna – objasnila je Tara.

  Nakon ovog filma Tara je odlučila da sebe pronađe u drugom vidu umjetnosti.

  – To su bili dječiji izleti u taj svijet, nikada nisam imala namjeru da se time bavim – objasnila je ona prvi i jedini glumački angažman za Kurir.

  Tara Manić rođena je 1994. godine u Beogradu. Diplomirala je 2017. godine na Katedri za pozorišnu i radio režiju kao student generacije, u klasi prof. Alise Stojanović i Igora Vuka Torbice, predstavom „Fotografija 51” En Zigler. Počinje sa radom na Fakultetu dramskih umjetnosti 2017. godine kao demonstrator, a od 2018. godine postaje stručni saradnik na predmetu Pozorišna režija.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje