Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Svi googlaju razlog zašto Princ William ne nosi vjenčani prsten, ovo je razlog

Preuzmite sliku

“Zašto Princ William ne nosi vjenčani prsten” je trending tema na Googleu od prošle sedmice kada je vojvoda od Cambridgea snimljen prilikom pokretanja Earthshot nagrade – globalne nagrade za okoliš, osmišljene da potakne promjene i pomogne da se naš planet popravi u sljedećih deset godina.

Obožavatelji su odmah primijetili kako mu prstenjak ne krasi prsten. Međutim, čini se da nema mjesta panici, barem ne u smislu glasina da se William i Kate razvode jer, čini se, Princ prsten nikada ni nije nosio. Kako to – nije jasno mnogima, ali čini se kako je razlog vrlo jednostavan. Uprkos tome što je posvećen suprug i otaci, William je odlučio ne nositi prsten iz jednostavnog razloga – jednostavno ne voli nositi nakit, u bilo kojem obliku.

Još u vrijeme vjenčanja, 2011. godine,  glasnogovornik palače objasnio je kako je nenošenje prstena Williamov izbor, otkrivši da je princ razgovarao o tom problemu sa svojom zaručnicom prije nego što je odlučio da “on nije za nakit”. “Nikada ga nije nosio. Odlučio je da ga neće ni sada. Sve je stvar osobnog izbora”, objašnjava kraljevski glasnogovornik.

  • Čini se kako kraljevska porodica jednostavno ne može na zelenu granu s neposlušnom braćom. Međutim, princ William nije prvi iz kraljevske porodice koji je donio ovakvu odluku. Njegov djed, pokojni princ Phillip, koji je bio gotovo sedam desetljeća u sretnom braku s kraljicom Elizabethom također nije imao naviku nošenja vjenčanog prstena. S druge strane, njegov otac Charles je nosio prsten dok je bio u braku s princezom Dianom, ali svi znaju koliko je nesretan taj brak bio.

    Čini se kako Kate to ne opterećuje te ona nosi jednostavan vjenčani prsten od zlata, kakav su nosile i princeza Diana i kraljica Elizabeta II, zajedno sa zaručničkim prstenom od safira koji je izvorno pripadao Williamovoj majci.  S prstenom ili bez, Kate i William čine se kao skladan i sretan par, a to je jedino što je važno. (miss7.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,