Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sve manje novca za liječenje Schumachera, supruga legende povukla drastičan potez

Preuzmite sliku

Nažalost, od onoga što je trebao biti jedan mirni život za bračni par Shumacher nema ništa

Navijači stradalog Michaela Schumachera već dugo čekaju na neke lijepe vijesti kada je u pitanju njegov oporavak, ali one nikako da stignu. Legendarni vozač Formule 1 daleko od očiju javnosti se oporavlja još od 2013. godine kada je došlo do stravičnog pada na skijanju.

Kako prenose mediji u Njemačkoj cijena njegovog liječanja je ogromna pa je njegova supruga u međuvremenu prodala i luksuzno imanje na kojem je trebala uživati zajedno sa svojim suprugom jednom kada se penzioniše.

Naime, pored Ženevskog jezera nalazi se veliko imanje koje je porodica kupila u trenutku kada je Schumacher čekao svoj peti naslov prvaka. Zvijezdi Formule 1 je također za oko zapeo i jedan ranč s kojima u neposrednoj blizini kojeg su Shumacherovi odlučili kupiti za 3,5 miliona eura te potom krenuli i u renoviranje.

  • Ipak, čitava stvar je nakon nesreće pala u vodu te to imanje sada uglavnom koristi osiguranje i spremačice koje povremeno dođu očistiti. To se imanje sada prodaje za gotovo šest miliona eura, a mediji u Njemačkoj javljaju kako ga agent za prodaju nekretnina opisuje kao ‘ranč od 20.016 kvadrata, koji je nekada davno bio mlin, a trenutno je fantastično imanje na tihom i zaštićenom mjestu’.

    Nažalost, od onoga što je trebao biti jedan mirni život za bračni par Shumacher nema ništa zbog Michaelovog stanja, ali i iznimno skupog liječenja koje je njegovu ženu i navelo da proda njihovo omiljeno mjesto, prenosi Jutarnji.hr.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,