Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Supruga Kobea Bryanta dobila 16 miliona dolara odštete zbog fotografija nesreće

Preuzmite sliku

Udovici Kobea Bryanta sud je dodijelio 16 miliona dolara odštete jer su u javnost procurjele fotografije helikopterske nesreće 2020. godine u kojoj su poginuli američka košarkaška zvijezda i njegova ćerka Gianna.

Vanessa Bryant (40) rekla je da je imala napade panike nakon što je saznala da su podijeljene fotografije koje su snimili zamjenici šerifa okruga Los Angeles i vatrogasci.

Federalni sud je donio odluku da okrug Los Angeles zbog toga mora da plati za emocionalni bol Bryantove supruge.

Također, sud je odlučio da Christopheru Chesteru, koji je u pomenutoj nesreći izgubio suprugu Sarah i kćerku Payton, bude isplaćeno 15 miliona dolara.

Kako piše CNN, Vanessa Bryant je odmah po čitanju presude zagrlila svoje advokate. Dok je nastavila da plače, Bryant je zatim u suzama zagrlila svoju kćerku Nataliju. Napustila je sudnicu bez davanja izjave.

“Ovaj slučaj je oduvijek bio o odgovornosti. A sada se žiri jednoglasno izjasnio“, rekao je njen advokat Louis Lee.

 • Advokat okruga Mira Hashmall je u saopštenju navela da, iako se ne slažu sa nalazima porote o odgovornosti, vjeruje da novčani iznos pokazuje da porotnici nisu vjerovali da dokazi podržavaju zahtjev tužilaca od 75 miliona dolara za emocionalni stres.

  “Razgovarat ćemo o sljedećim koracima sa našim klijentom. U međuvremenu, nadamo se da će porodice Bryant i Chester nastaviti da zacjeljuju rane od svog tragičnog gubitka“, navedeno je u izjavi.

  Vanessa Bryant je nakon presude stavila na Instagram fotografiju Kobea i Gianne uz komentar: “Sve za tebe! Volim te! Pravda za Kobea i Gigi!“.

  Nacionalni odbor za sigurnost saobraćaja utvrdio je da je pilot helikoptera “pomjerio granice pravila letenja po lošem vremenu“, prije nego što se letjelica srušila u Calabasasu u Kaliforniji.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,