Subota, 23. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Supertalent: Lucija Šarčević iz BiH rasplakala Maju Šuput, Janko ostao bez teksta

Preuzmite sliku

Lucija Šarčević (17) iz Rame u Bosni i Hercegovini, oduševila je žiri u prvoj ovosezonskoj emisiji televizijskog showa ‘Supertalent’.

Ova mlada muzičarka za svoj nastup odabrala je poznatu baladu ‘Žute dunje‘ i oduševila žiri. Tokom izvedbe uspjela je i rasplakati Maju Šuput.

– Jedan od najljepših nastupa otkad sam u žiriju – rekao joj je Janko Popović-Volarić.

– Dođeš, predstaviš se kao djevojčica, a onda dođeš druga ti gdje postaneš boginja muzike. Tvoju muziku i tvoje viđenje muzike ne bih komentarisala, toliko ga doživljavam velikim. Ostani iskrena, autentična i vjerna sebi – poručila joj je operna pjevačica Martina Tomčić koja Luciju nakon nastupa nije mogla prestati hvaliti.

– Ja sam se malo i rasplakala, malo sam se i raznježila. Ti si pravo malo savršenstvo, genijalna si bila – rekla je Maja Šuput.

Lucija je za nastup dobila zeleno svjetlo od svih članova žirija i tako se plasirala dalje u takmičenje. Publika ju je zbog toga nagradila gromoglasnim aplauzom. U svom predstavljanju ova tinejdžerka je otkrila da se od malena bavi muzikom.

Do sada je naučila svirati klavir, gitaru i ukulele, a pjeva i u crkvenom zboru.

– Nemam neku želju da postanem velika muzička zvijezda – rekla je Lucija.

Osim publike u studiju, mlada muzičarka osvojila je i gledatelje pred malim ekranima. Pozitivne reakcije na račun njezine izvedbe preplavile su društvene mreže. (Večernji list)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje