Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Super finale: Mirza Selimović pobjednik “Zvezda Granda”! (VIDEO)

Preuzmite sliku

U super finalnoj noći “Zvezda Granda” Mirza Selimović je ponovo zablistao, te svojom izvedbom, oduševio publiku u studiju ali i gledatelje pored malih ekrana.

Kao što to svaki put uradi kada nastupa, Mirza Selimović iz Srebrenika briljira svaki put kada zapjeva upravo onako kako zna, što ga je ove godine odvelo na pobjednički tron.

Mirza Selimović je u finalnoj večeri otpjevao pjesmu “Lejla” Hari Mata Harija, a potom i pjesmu. U drugom krugu Mirza je otpjevao pjesmu “Čerge” Zlatka Pejakovića. Posljednja pjesma sa kojom se Mirza predstavio publici jeste pjesma”Dušo moja” Kemala Montena.

Mirza Selimović je zahvaljujući glasovima publike iz svih bivših republika SFRJ ali i dijaspore zasluženo postao ukupno 8. pobjednik “Zvezda Granda”, drugo mjesto ovojio je Miloš Vujanović.

U finalnoj večeri redstavilo se ukupno 8 takmičara: Marko Gačić, Mirza Selimović, Ljubomir Perućica, Mustafa Omerika, Predrag Bošnjak, Ajša Kapetanović, Bakir Turković i Miloš Vujanović.

Osam finalista plus dvoje koje je Saša Popović vratio u top 10 dobijaju po pjesmu. Pobjednik dobija stan i album, a drugoplasirani, osim pjesme, dobija i automobil.

Mladog i talentovanog pjevača iz Srebrenika Mirzu Selimovića,  upoznali smo kroz njegovo učešće u muzičkom showu „Zvijezda možeš biti ti“. Muzikom se bavi od malih nogu, a gitara je njegova najveća ljubav. Pored muzike, student je treće godine Građevinskog fakulteta, a bavi se i humanitarnim radom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje