Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stroga kraljevska pravila koja Meghan Markle i princ Harry više ne moraju poštovati

Preuzmite sliku

Bila je to teška odluka, ali princ Harry i Meghan Markle odlučili su podnijeti ostavku na svoje kraljevske dužnosti, piše Bright Side.

Iako su izgubili neke ekskluzivne privilegije, stekli su i puno slobode i nezavisnosti, uključujući činjenicu da Meghan i Harry više nisu dužni slijediti strogi kraljevski protokol, prenosi Tuzlanski.ba.

Pogledajte koji su to propisi koji ih više neće ograničavati.

1. Mogu imati više slobode kada javno pokazuju svoja osjećanja

Ovo je nepisano pravilo, ali smatra se da je javno iskazivanje ljubavi zabranjeno za kraljevsku porodicu. Iako su Harry i Meghan uvijek javno pokazivali svoja osjećanja, takvi postupci nikada nisu ostali neprimijećeni i doveli su do puno tračanja. Ali sada se konačno mogu osjećati slobodno u svojim postupcima i sposobni su pokazati ljubav jedno prema drugome, a da za to ne budu negativno osuđeni.

 • 2. Ne trebaju se pridržavati strogog pravila odijevanja

  Svaki događaj zahtijeva da članovi kraljevske porodice nose posebne komade odjeće. Čak i kada se žele malo opustiti i biti ležerni, moraju se pobrinuti da budu skromno odjeveni. Muškarci bi trebali kombinovati sako sa košuljom s ovratnikom, dok dame smiju nositi dnevne haljine ili kombinovati kardigane s hlačama. U mnogim se situacijama traperice smatraju pretjerano ležernim i nedozvoljenim.

  Iako je Meghan nekoliko puta prekršila protokol, mediji joj nikada nisu dopustili da se oklizne. Ali sada, par ima više slobode i može birati odjeću koja im se lično sviđa.

  3. Mogu dopustiti svojoj djeci da nose bilo koju odjeću

  Pravila odijevanja vrijede i za kraljevsku djecu. Na primjer, mladi dječaci moraju nositi kratke hlače prije 8. godine. Nošenje nečega drugog, poput hlača ili traperica, može se smatrati sasvim srednjom klasom. Izuzetno, pantalone su dozvoljene tokom hladnog vremena.

  Meghan i Harry i dalje njeguju kraljevske tradicije, međutim, sada sebi mogu dopustiti da budu kreativniji u odabiru odjevnih predmeta svog djeteta.

 • 4. Mogu igrati Monopola

  Među mnogim popularnim društvenim igrama, Monopol je zabranjen kraljevstvu. To je zato što igra može postati previše opaka i dovesti do svađa. Umjesto toga, da bi se povezali jedni s drugima, oni radije igraju mirne igre, poput Scrabblea. Ali danas, ako Meghan i Harry odluče malo prodrmati stvari, mogu donijeti Monopol na stol.

  5. Oni mogu uživati ​​u raznolikom meniju

  Prema pravilima, treba izbjegavati hranu poput školjki, rijetkog mesa ili previše začinjenih i egzotičnih jela. Mogu prouzrokovati probavne smetnje ili trovanje hranom. Pored ovih, bijeli luk je zabranjen i na večerama kraljevske porodice, jer se šuška da ga kraljica mrzi. Pored toga, namirnice bogate ugljikohidratima, poput krompira, riže ili tjestenine, zabranjene su za stolom u Buckinghamskoj palači.

  Par se više ne mora ograničavati i s vremena na vrijeme može imati užitak poput tjestenine karbonare za večeru.

 • 6. Mogu se ugodno opustiti uz šoljicu čaja

  Ispijanje čaja takođe ima svoju etiketu. Na primjer, ne smijete pružati prst dok držite šoljicu za čaj. Umjesto toga, trebate palcem i kažiprstom držati vrh njegove drške. Sada Meghan može slobodno zgrabiti veliku kriglu svog omiljenog pića s obje ruke i pustiti da je zagrije tokom hladnih večeri.

  7. Mogu potpisati autograme

  Iako imaju mnogo obožavatelja, kraljevske porodice nikada im neće dati autograme. Razlog za ovo pravilo je jednostavan: predstavlja opasnost od krivotvorenja njihovih potpisa. Uz to, oni također izbjegavaju praviti selfije sa svojim obožavateljima, jer to može biti sigurnosna briga.

  Jednom je Meghan prekršila ovaj propis i bila kritikovana zbog njega. Međutim, danas se par zbog ovoga ne mora brinuti i svojim obožavateljima može dati autograma koliko žele.

 • 8. Oni sada mogu zagrliti svoje obožavatelje

  Zagrljaj ili držanje ruku obožavatelja takođe mogu predstavljati sigurnosnu prijetnju. Princeza Diana voljela je grliti ljude oko sebe i čini se da sve više kraljevskih porodica krši ovo pravilo. U prošlosti su Meghan i Harry također zanemarivali ovo pravilo, ali sada mogu slobodno grliti svoje obožavatelje, a da za to ne budu krivi.

  9. Mogu sami zarađivati

  Dok članovi kraljevske porodice primaju sredstva od britanskih poreznih obveznika, Meghan i Harry sada mogu biti finansijski neovisni. Par će sarađivati ​​s američkom agencijom visokog profila koja organizuje govorničke angažmane. Oni planiraju učestvovati u govorima sa trgovinskim udruženjima, korporacijama i forumima zajednica. Par se također želi fokusirati na pitanja poput rasizma, rodne ravnopravnosti, mentalnog zdravlja i okoliša.

 • 10. Mogu zadržati poklone

  Prilikom primanja poklona, kraljevska porodica mora slijediti dugu listu politika, koja definiše koji se pokloni mogu, a koji ne mogu prihvatiti. Na primjer, ako nešto košta 150 dolara, kraljevstvo to ne može prihvatiti. Ali sada, Harry i Meghan ne trebaju poštivati takva pravila i mogu uživati u svim poklonima koje dobiju.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje