Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Stiže druga sezona serije ‘Južni vetar’. Miloš Biković vraća se u glavnoj ulozi

Preuzmite sliku

Nova sezona regionalne hit serije Južni vetar na male ekrane stiže u februaru.

Riječ je o drugoj sezoni čiji službeni naziv glasi Južni vetar: Na granici, a koja donosi dvanaest novih nastavaka priče smještene u srbijansko podzemlje, čija je premijera zakazana za 25. februar.

U glavnoj ulozi ponovno ćemo imati priliku vidjeti Miloša Bikovića, a pridružit će mu se i jaka regionalna imena poput Miodraga Radonjića, Jovane Stojiljković, Predraga Mikija Manojlovića i Aleksandra Berčeka.

Šta o novoj sezoni kažu glavne zvijezde? 

“Stalno ima uzbudljivih trenutaka, obrata i iznenađenja. Glavni likovi Maraš i Baća sada su dosta narasli, razvili se, a protivnici su im puno veći i ozbiljniji. To je kao kada igrate video igricu i prolazite nivoe, tako je i u našoj seriji”, riječi su kojima je redatelj Miloš Avramović najavio novu sezonu serije.

Ovaj put, glavni likovi su uključeni u svjetske kriminalne trendove, a radnja ih odvodi širom svijeta.

“Putevi se ovdje presijecaju, tako da se samim tim presijecaju i ljudske sudbine i to ga čini dinamičnim”, otkrio je glavni glumac te producent serije Miloš Biković o novim nastavcima.

Gostovanja stranih imena

Serija Južni vetar: Na granici donosi i gostovanja američkih glumaca Williama Baldwina i Erica Robertsa. Prvom je povjerena uloga bivšeg ambasadora koji je ostao u Srbiji, kao vlasnik konzultantske firme i sada je angažiran od strane svojih nekadašnjih pretpostavljenih da lobira na političkoj sceni Srbije.

U svojoj novoj političkoj igri susreće se s bivšim saradnikom, penzionisanim agentom CIA kojeg je odigrao Roberts, a koji trenutno radi za naftni konglomerat u čijem je interesu spriječiti zavisnost Zapadne Evrope od ruskog plina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje