Subota, 4. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Stallone o snimanju Rockyja: “Zaradio sam ozbiljne povrede, mogao sam umijeti…”

Preuzmite sliku

Prvo što smo snimili bio je moj i njegov ulazak i najava, a zatim je krenula tuča. Tokom snimanja borbe zaradio sam ozbiljne ozlijede. Ekipa me hitno morala prevest na odjel intenzivne njege u Kaliforniju, rekao je…

Sylvester Stallone (75) je priznao da je tokom snimanja scene, u kojoj se tukao s glumcem Dolphom Lundgrenom (64), mislio da će umrijeti. Dolph je u filmu utjelovio lik Ivana Drage, a njihovo izmjenjivanje udaraca na setu otišlo je predaleko, prenosi 24sata.hr.

Naime, Stallone i Lundgren su bili suparnici u četvrtom serijalu ‘Rockyja’ koji je prvi put prikazan 1985. godine, piše New York Post.

 • Glumac Stallone snimio je YouTube video u kojem se osvrnuo na dramatične sportske scene. Video je nazvao ‘The Making of Rocky vs. Drago by Sylvester Stallone’. 

  – Prvo što smo snimili bio je moj i njegov ulazak i najava, a zatim je krenula tuča. Tokom snimanja borbe zaradio sam ozbiljne ozlijede. Ekipa me hitno morala prevesti iz Kanade na odjel intenzivne njege u bolnici u Kaliforniji – započeo je glumac pa nastavio:

  – Dakle, razbio me no, ja nisam osjećao ništa u tom trenutku, srce mi je počelo bubriti kasnije iste večeri. Krvni pritisak mi se povisio na 260 i trebao sam uskoro pričati s anđelima. Sljedeće čega se sjećam je da sam na hitnom letu na maloj visini.

  – Bio sam na intenzivnoj okružen časnim sestrama, a odmah nakon toga morao sam nazad kako bi dovršio borbu – objasnio je Stallone.

  Glumac je, kako kaže, puna četiri dana proveo na intenzivnoj prije nego što se oporavio kako bi snimio ostatak završne scene kada mu Drago zada snažan udarac u prsa, što se može vidjeti i u originalnom filmu.

  Kako bi proslavili godišnjicu filma, režiserska verzija Rockyja IV puštena je u kinima samo jedan dan. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje