Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šta se dogodilo sa serijom na koju je HBO spiskao 30 miliona i onda od nje odustao?

Preuzmite sliku

Šefovi HBO-a otkrili su razloge zbog kojih su odustali od prvog spin-offa serije Game of Thronesa. 

Serija koja je nosila naziv Bloodmoon prvi je put najavljena 2018. s radnjom koja je smještena 8000 godina prije događaja u seriji. Pilot nove serije imao je budžet od vrtoglavih 30 miliona dolara (neki tvrde i da se radilo o 35 miliona), a u glavnim su ulogama bili Naomi Watts i Jamie Campbell Bower.

Uprkos astronomskom budžetu, HBO je od serije odustao 2019., a u isto su vrijeme najavili i novi spin-off pod nazivom House Of The Dragon koja bi s emitiranjem trebala započeti 21. augusta.

Čelni čovjek zadužen za sadržaj, Casey Bloys, za The Hollywood Reporter objasnio je razloge odustajanja: “Bloodmoonu je nedostajalo inovativnosti. Radilo se o slučaju veće nagrade za veći rizik. Nije bila riječ o tome da je serija bila grozna, ali razviti pilot nije jednostavno.”

 • “Nije bila grozna, ali…”

  Bivši predsjednik kompanije WarnerMedia dodao je: “Serija nije bila grozna niti negledljiva. Bila je jako dobro producirana i izgledala je fenomenalno, ali nije kod mene izazvala iste reakcije kao i original. Nije imala dubinu niti raskoš kakvu je imao pilot izvorne serije.”

  Inače, radnja spin-offa koji dolazi u augustu smještena je 200 godina prije događaja iz Game of Thrones i temelji se na romanu Fire & Blood Georgea R.R. Martina, a prati porodicu Targaryen tokom građanskog rata nazvanog Ples zmajeva.

  Osim toga, HBO u pripremi ima još tri igrane i jednu animiranu seriju smještenu u istom univerzumu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,