Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Srbija: Estradne ličnosti komentarisale elitnu prostituciju

Preuzmite sliku

Region bruji o aferi ”elitna prostitucija” i velikoj akciji u kojoj je uhapšeno 29 osoba u Beogradu. Među imenima koje se spominju su i nekadašnja misica Dajana Tripunović, madam Jelena Jojić, Plejboj zečica Martina Rajić, menadžer pjevačice Kaje Ostojić, Duško Banjac, kao i fitnes trener Nikola Anđelić.

Sve više se piše i o organizovanju susreta s bogatom klijentelom u koje je navodno umiješana i pjevačica Dušica Grabović, a tim povodom sad su govorile brojne poznate pjevačice, koje su otkrile saznanja o ovoj aferi.

Goca Božinovska je imala šta da kaže na ovu temu.

– Ja sam uvijek govorila da one pjevačice iz moje generacije i moje koleginice nikad u životu nisu spomenute u tom kontekstu. Ja ne znam šta je ovo danas, ispada da se sve te elitne kriju iza profesije pjevačice. Daleko bilo, ja sam stvarno u šoku! Ja ove koje znam o kojima se piše, imala sam visoko mišljenje. Smatram da bi pod hitno trebalo legalizovati prostituciju i da se zna ko je ovo, ko je ono. Ne mogu sve nas u isti koš da stavljaju. Pa ja sam mogla milione da zaradim. Ja Dajanu Tripunović baš gotivim, toliko sam iznenađena zbog nje, da nemam riječi… U životu svom ne mogu da vjerujem da se ona bavi time i koja je nju muka na to natjerala. Žena treba da se rodi i za to. Nije svaka žena rođena za to. Treba imati želudac za to. Ja sve njih poznajem, znam i Dušicu, ali ne bih nikad u životu rekla da se time bave. Da se legalizuje prostitucija, možda bi i pojefitnile. Morale bi neki porez državi da plaćaju. Ne bi bila tolika pomama. Ne bi bila cifra 3.000 eura. Čula sam da ima mnogo pjevačica u prostituciji, a ja bih baš voljela da čujem ko su one. Naravno, čula sam i ja za neka imena, ali nikad ne bih rekla javno, naravno. Bilo je situacija da neko dođe kod mene i kaže: ”Bio sam sa njom, nije bila skupa…”. Ja budem u šoku. Ko je meni kriv što sam se mučila cijeli život, nosim cipele veće za broj sada… A mogla sam da budem pametna, da se našminkam, dotjeram i… – rekla je Goca.

 • Kija Kockar je takođe prokomentarisala ovo.

  – Znam dosta njih za koje se sumnja da rade, ali to zna i javnost. Možda za par njih nikad ne bi rekli. Ima ih u svim zanimanjima. Znam neke koje su se bavile a sad više ne. Nisam za legalizaciju. Za oštrije sam kazne, krivicne, pogotovo za makroe i klijente. Kad pomislim da postoje žene koje su otete, prodate u bijelo roblje i natjerane da prodaju svoje tijelo, zaista nema šta da žalim ove koje su imale izbora i rade zarad par krpica i putovanja. Još im se daje medijski prostor. Ne trebamo mi njima da se bavimo već Tužilaštvo – istakla je Kockareva za Pink.

   

 • Nada Topčagić ima stav na temu prostitucije na estradi.

  – Ne znam ništa, nemojte mene da pitate za to. Šta ja da vam kažem? Toga ima u svim profesijama, ne samo kod pjevača i pjevačica. Svako neka prvo gleda u svoje dvorište. Ovo što se dešava je užas jedan živi, užas, katastrofa! Šta god da je, odmah pjevačice na udaru. Zovite i glumce, političare, voditelje… Ne samo pjevačice. Niti znam ko to radi, niti me interesuje. Žao mi je što te djevojke to preživljavaju sve… Eto, na nekom se kola moraju slomiti, žao mi je. Bezveze je i žalosno, te neke žene imaju svoje porodice, djecu koja idu u školu, žao mi je kroz šta sad prolaze. Znate koliko to ima? Pa veliki je grad, pun je grad toga! Ima toga svuda, ne samo na estradi… To je užas, šta se ovo dešava, jezivo, stvarno ne znam šta bih rekla – navela je Nada.

 • Anabela Atijas navodi da je se ne tiče ništa u vezi te teme.

  – Ja to nikad neću komentarisati, mene se to ne tiče, neka radi ko šta hoće. O meni se nikad u životu tako nešto nije pričalo, to nikad niste mogli da čujete. Spadam u onu grupu građana koja vodi računa i baš se primemjereno ponašam, i u poslu i svuda. Ne plašim se ničega i, što je najvažnije, mirno spavam. Da li se to treba legalizovati ili ne, nije pitanje za mene, niti me to interesuje. Svako nek se nosi s onim što radi, a ja mirno spavam – kaže Anabela za pomenut medij.

 • Jovana Tipšin ističe da se ne pronalazi u ovim pričama.

  – Svako ima pravo na svoj život, meni niko ne smeta niti degradira karijeru, ja pjevam 28 godina i svi znaju ko sam i šta sam. Poštovana sam od strane svoje publike, kao što i ja nju poštujem. Ja ne pratim to, u svom sam svijetu… Ne pronalazim sebe u tvoj temi, hvala bogu. Svako se bavi svojim životom, svi su odgovorni za ono što rade ili ne rade. Nisam ništa ništa čula tog tipa, sarađujem sa dugogodišnjiim menadžerima koji se isključivo bave muzikom, nismo nikada bili u pričama. A da li treba da se legalizuje ili ne, to najbolje znaju oni koji to rade – kazala je Jovana.

  Pjevačica Maja Nikolić je bila žustrija, piše Blic.

 • – Za mene te osobe nisu pjevačice. Danas može da dođe neko sa ulice i da snimi pjesmu. Pjevačica si ako imaš osnovno muzičko obrazovanje, imaš bar jednu nacionalnu nagradu ili nagradu na nekom festivalu i znaš da napišeš notni sistem. Ja sam rekla da se 90 odsto novopečenih pjevačica bavi najstarijim zanatom. To su neke starlete, koje si ponikle iz rijalitija zapravo. Dušicu Grabović ne poznajem, vidjela sam je na nekom snimanju i to je to. Ja sam protiv legalizacije prostitucije, to treba kažnjavati. I tada kad se bude to legalizovalo, one će se kriti iza profesije pjevačice. Kriju se iza paravana pjevačice, snime pjesmu i u javnom životu su da bi im porasla tarifa za 50 ili 70 eura. Ne znam im ja tarife… – zaključuje Maja.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje