Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sprema se film koji prethodi radnji franšize “Igre gladi”

Preuzmite sliku

Franšiza Igre gladi ili “The Hunger Games” donijela je svojim producentima ogroman uspjeh. Tako je “Lionsgate” prihodovao više od tri milijarde dolara od prva četiri filma.

Iz ovog studija zvanično je saopšteno da planiraju snimanje filma “The Ballad of Songbirds and Snakes”, koji bi bio prethodnik prvom filmu iz serije. Takođe, saopšteno je i da će reditelj biti Francis Lawrence, a da će scenarij biti napisan prema novom romanu Suzanne Collins. Radnja se dešava godinama pijre dešavanja iz prvog filma, a glavni lik je 18-godišnji Coriolanus Snow, čovjek koji će mnogo kasnije postati okrutni vladar Panema, prenosi NN.

“Suzanina nova knjiga bila je vrijedna čekanja. Ona nudi sve čemu su se fanovi nadali, imajući u vidu prethodne knjige, ali i donosi potpuno nova uzbuđenja i uvodi čitavu paletu novih likova. ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ kreativno je uzbuđujuća i uvodi ovaj svijet u kompleksnu novu dimenziju koja pruža zapanjujuće kinematske mogućnosti. Svi smo uzbuđeni što možemo ponovo da ujedinimo tim koji je stvarao ovu jedinstvenu priču, i jedva čekamo početak produkcije”, rekao je Joe Drake, direktor “Lionsgate-a”.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje