Ponedjeljak, 6. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Snimljena posljednja epizoda serije Igra prijestolja

Serija Igra prijestolja završila je sa snimanjem posljednje osme sezone i to nakon više od devet mjeseci. U posljednjoj sezoni fanove očekuje šest novih epizoda koje je produkcija uspjela zadržati u tajnosti nevjerovatnim osiguranjem.

-Niko nije dobio fizičku kopiju scenarija. Sve smo dobijali u digitalnom obliku na aplikaciji, a nakon čitanja, dokument bi se sam izbrisao. Rečenice koje smo izgovarali dobijali smo dan prije, a one su poslije 24 sata potpuno nestajale- ispričala je Sophie Turner koja u seriji igra Sansu Stark.

Otkrila je i da su svi na setu imali zabranu fotografisanja te su morali nositi naljepnice preko kamere na mobitelima, a svaki član ekipe dobio je i kodno ime kako niko ne bi saznao ko je taj dan na setu.

Završetkom snimanja pohvalile su se Emilia Clarke i Maisie Williams, glumice koje su u seriji još od prve sezone koja je s emitiranjem počela 2011. godine.

-Uskočila sam na brod za otok da pozdravim zemlju koja mi je bila dom daleko od kuće gotovo cijelu deceniju. Ovo je bilo nevjerovatno putovanje. Hvala Igri prijestolja za život koji nikad nisam ni sanjala da ću živjeti i za porodicu koja će mi zauvijek nedostajati- napisala je Clark uz najavu povlačenja iz Hollywooda na neko vrijeme kako bi se odmorila. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje