Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Snimanje filma “Nemoguća misija” zaustavljeno: Glumac želi više novca?

Preuzmite sliku

Produkcijska kuća Paramount Pictures zaustavila je pretprodukcijske djelatnosti na šestom nastavku ‘Nemoguće misije’. Prema zadnjim informacijama, studio nema namjeru pokrenuti produkciju opet sve dok se ne razriješe problemi s plaćom Toma Cruisea.

Kako trenutno stvari stoje, dvadeset filmaša unajmljeno je u Londonu i krenulo je raditi na pretprodukcijskim aktivnostima, dok su scenarist i redatelj Christopher McQuarrie i Tom Cruise krenuli razrađivati potankosti filma. McQuarrie je krenuo uz to raditi na scenariju, a zaposleni stručnjaci za vizualne efekte su krenuli s dizajniranjem početnih elemenata. No sve to je zaustavljeno, prenosi 24sata.hr.

Razlozi za takav nagli prestanak rada su trenutno upitni, no vjerovatna je jedna od dvije verzije događaja. Jedna verzija tvrdi da studio zahtjeva od Cruisea i drugih, manjih produkcijskih kuća, da srežu svoje provizije. Drugi scenario kaže da je situacija obrnuta te da Cruise želi veći honorar, kao što ga je već dobio od Universala za film ‘The Mummy’.

Paramount vjerovatno nije želio nastaviti s pripremama prije nego što se izglade svi problemi s glumcem, pa je stoga jasno zaustavljanje svih procesa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje