Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Snima se \'Kum 4\’

kum
Preuzmite sliku

Studio \”Paramount\”, vlasnik autorskih prava na djelo Marija Puza, potvrdio snimanje četvrtog nastavka kultne sage o porodici Korleone.

\"kum\"Čelnici studija napokon su se dogovorili oko snimanja novog nastavka \”Kuma\”.

Radnja četvrtog djela vremenski će biti smještena prije događaja u prvom dijelu kultne trilogije reditelja Frensisa Forda Kopole, a bazirat će se na knjizi \”The Family Corleone\” koja je nedavno izašla.

Pošto se borba oko autorskih prava vodila između studija i sina Marija Puza, postignut je privremeni dogovor po kome će se zarada od filma dijeliti kada konačni dogovor između dvije strane bude postignut.

Knjiga \”Kum\” (\”The Godfather\”) izašla je 1969. godine i odmah postala bestseler, a njen autor Mario Puzo kao scenarista i reditelj Frensis Ford Kopola potpisuju jednu od najpoznatijih filmskih trilogija u kojoj su briljirali Marlon Brando, Robert de Niro i Al Paćino.

Kum (eng. The Godfather) je kriminalistička drama Francisa Forda Coppole temeljena na istoimenom romanu Maria Puza. U glavnim ulogama pojavljuju se Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton i James Caan. Radnja filma proteže se na deset godina od kraja 1945. do 1955. te predstavlja kronologiju mafijaške obitelji Corleone.

Američki filmski institut prvo je proglasio Kuma trećim najvećim filmom u povijesti američke kinematografije (iza Građanina Kanea i Casablance). Poslije je Kum prešao na drugo mjesto iza Građanina Kanea, dok se Casablanca spustila na treće mjesto. Film je pozicioniran na prvom mjestu u izboru najboljih filmova svih vremena filmskih portala IMDb,  Metacritic i Rotten Tomatoes.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: