Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Slavni glumac poklanja svoje bogatstvo

Preuzmite sliku

Kineska filmska zvijezda Chow Yun-fat, multimilioner koji se proslavio u akcionim filmovima i u svjetski poznatom ostvarenju “Pritajeni tigar, skriveni zmaj” obećao je da će svoje ogromno bogatstvo pokloniti u dobrotvorne svrhe,prenosi Beta.

Glumac iz Hongkonga koji ima 63 godine, poznat je po skromnom načinu života. Vozi se gradskim prijevozom i često čeka u dugim redovima da bi kupio bioskopsku kartu za film u kojem je glumio.

Prvi put se pojavio na spisku najbogatijih ljudi američkog časopisa Forbes 2015. godine. Procjenjuje se da ima bogatstvo od blizu 630 miliona eura. Glumac je obećao da će sve pokloniti u dobrotvorne svrhe.

“Novac nije nešto što nam vječno pripada. Kad umremo, na drugima je da ga koriste”, rekao je Yun-fat.

  • Njegova supruga je rekla da ga podržava. Navela je da glumac i pored bogatstva često jede hranu pripremljenu na ulici kako je običaj u Kini i nikako nije želio da se odvoji od svog “voljenog” i običnog modela mobilnog telefona koji je koristio dok mu uređaj nije “izdahnuo”.

    Glumac se proslavio osamdesetih i devedesetih godina u ostvarenjima “Bolje sutra”, “Ubica”, “Tvrdo kuhano” i “Pirati sa Kariba: Na kraju svijeta” u kojem igra sa Johnnyjem Deppom. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,