Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Slavne glumice koje su “pokazale previše” zbog karijere pa požalile zbog toga…

Preuzmite sliku

Snimati li erotske scene ili ne pitanje je koje si svaki glumac barem jednom u toku karijere mora postaviti, ali i zbog toga odbijati uloge ako je golotinja presudna za dobivanje uloge.

Ove zvijezde su prihvatile izazov pokazivanja svog tijela, ali nakon toga su i požalile.

Mary-Louise Parker u seriji Trava 

Iako se više puta skidala u epizodama osme sezone serije Trava, priznaje kako je osjećala velik pritisak kod snimanja scene u kadi, u kojoj je “kao od majke rođena”.

– Mislim da nisam trebala biti potpuno gola i svađala sam se s režiserom oko toga te sam još uvijek ogorčena jer sam na kraju popustila. Znala sam šta će pisati po internetu “Mary-Louise pokazala svoje velike bradavice. Žalim što sam to napravila – prenosi Decider.

 • Natalie Portman u Hotelu Cheavalier

  Ova je zvijezda posve izložila svoje tijelo, osim čarapa u kojima je ostala, u filmu Wesa Andersona Hotel Chevalier. Kasnije je izjavila kako joj je žao što nije slušala svoju intuiciju te se protivila posve goloj sceni. Inače nema ništa protiv golotinji u sceni ako se to čini zbog dočaravanja i uvjerljivosti, ali ne voli scene čije fotografije naposljetku završe na porno stranicama. 

  – To je trebao biti dio dramatične scene, a ne materijal za masturbaciju. To me zaista ljuti – izjavila je.

 • Sharon Stone u Sirovim strastima

  Slavna scena u bijeloj haljini? Ono što niko ne zna je da Sharon Stone navodno nije imala pojma šta se događa sve dok nije vidjela kako to izgleda u kino dvorani.

  – Kad smo je snimali, režiser mi je došao i rekao kako se vide bijele gaćice na ekranu i da bi ih trebala skinuti. Odgovorila sam mu da neću, jer ne želim da se nešto vidi, ali umirujućim glasom mi je rekao “pa ni neće, budi sigurna”. Kad sam to vidjela, otišla sam do njega (Verhoeven) i opalila mu šamar. Mogao mi je onda to barem reći prije, a ne da to vidim istovremeno s još sto ljudi, posve nepripremljena.

 • Nicole Kidman u Big Little Lies

  Iako Kidman ne žali za ulogom koja joj je donijela Emmyja, priznaje kako joj je zaista bilo teško snimati seks scene zlostavljačke prirode.

  – Nisam mogla ustati, nisam željela ustati. Režiser bi dolazio do mene i stavljao peškir na mene u pauzama između snimanja scena. Osjećala sam se potpuno poniženo, uništeno i užasno bijesno – otkrila je.

  Kate Winslet u Titanicu

  Kate je zaista snimila velik broj golišavih scena, ali priznala je kako se u jednoj posve skinula, slavnoj “nacrtaj me kao da sam jedna od tvojih Francuskinja” sceni iz Titanica. Kaže kako je tada bila jako nesigurna te i danas žali jer je pokazala previše “mesa”, ali pogriješila je jer je bila previše mlada i željela se dokazati.

 • Jessica Brown Findlay u Albatrossu

  Sada poznata po svojim ulogama u Downtown Abbey i Harlotsu, Findlay žali zbog topless scene koju je napravila za film Albatross, ističući kako nije ni znala da bi je eventualno mogla odbiti, niti je znala kako će biti prikazana.

  – Iskreno, mislila sam da me snimaju s leđa. To je nešto što više nikad ne bi ponovila – rekla je.

  Halle Berry u Monster's Ball

  Berry, koja se u filmovima često skidala, ne žali zbog golotinje u filmu za koji je dobila Oscara, ali i dalje ne smatra kako su te scene bile nužne.

  – Realno, mislim da nije nužno da se vidi sve u filmu i mislim da bi svaki mogao proći bez toga, ali vjerujem da je to trik kojim ispočetka prodaju film. Golotinja je izbor, a ja sam se hrabro bacila u to – rekla je lijepa Halle. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,