Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Slavne dame koje su karijeru započele kao missice

Preuzmite sliku

Njihov put prema uspjehu i slavi započeo je na natjecanjima ljepote, a one su poslije pokazale da su i vrlo talentovane i uporne žene.

Svaka osoba ima svoj put, a staza prema uspjehu popločana je različitim koracima. Tako je i s najvećim zvijezdama današnjice, neki su imali lagan početak karijere, dok su drugi morali proći teške životne situacije kako bi došli od uspjeha. No većini njih je zajedničko da su kao mladi, na početku karijeru, radili različite i često loše plaćene poslove kako bi preživjeli.

No neke od najuspješnijih žena današnjice svoj su put do svjetske slave započele na natjecanjima ljepote. Bile su lijepe i mlade te su odučile na natjecanjima ljepote napraviti prve korake prema uspjehu. Međutim one su kasnije dokazale da su pametne i talentovane, a da je ljepota samo jedan dio njihove osobnosti, prenosi Žena.hr.

Postoje predrasude da žene koje sudjeluju na natjecanjima ljepote nemaju ništa osim fizičkog izgleda. No sve ove i mnoge druge žene dokazale su da su puno više od lijepih lica, a njihove uspješne karijere traju i danas, nakon nekoliko decenija. A koje zvijezde imaju krunu s natjecanja ljepote pogledaj u nastavku:

Oprah Winfrey

 • Ona je jedna od najuspješnijih žena na svijetu, kroz svoju emisiju nametnula se kao jedna od najomiljenijih voditeljica u cijelom svijetu i stvorila bogatstvo. Danas svi znaju njezino ime, a zanimljivo je da se kao mlada djevojka, sa samo 17 godina, prijavila se za natjecanje u ljepoti i pobijedila. Bila je Miss Black Tennessee i ta titula koju je dobila 1972. godine pomogla joj je da dobije posao na lokalnom radiju. Nekoliko godina je radila na radiju, a to je svakako bio važan korak za njezinu karijeru jer je kasnije postala najutjecanija žena u medijima, a danas se njezino bogatstvo procjenjuje na tri milijarde dolara.

  Halle Berry

 • Puno prije nego je glumila u blockbusterima i dobila Oscara, Halle Berry je sudjelovala na natjecanjima ljepote. Njezin put započeo je ranih osamdesetih, a postala je Miss Teen SAD-a 1985. godine, a krunu Miss Ohio je osvojila godinu dana kasnije, a potom je postala prva pratilja Miss SAD-a. Kasnije je pokazala da je nije samo ljepotica nego vrsna glumica i osvojila je puno nagrada. Bila je prva Afroamerikanka koja je osvojila Oscara za glavnu žensku ulogu.

  Gal Gadot

 • Gal Gadot nije samo Wonder Woman, ona je također bila i Miss Izraela. Bavila se modelingom i glumom, a Miss Izraela postala je 2004. godine. Kasnije je rekla da prijava na natjecanje ljepote bila ideja njezine majke i da je čak bila prestrašena. Njezina slava kasnije je prešla granice Izraela, postala je zvijezda koju prepoznaju u cijelom svijetu, a svakako joj je pomogla i egzotična ljepota.

  Michelle Pfeiffer

 • Michelle Pfeiffer klasična je američka ljepotica iz Kalifornije, a sedamdesetih godina prošlog stoljeća je osvojila titule na mnogim natjecanjima ljepote. Zvijezda filma The Scarface pobijedila je i postala Miss Orange County kao tinejdžerica 1978. godine, a zatim je postala i Miss Kalifornije. S obzirom na svoju klasičnu ljepotu nije neobično što se okušala u glumačkim vodama i uspjela. Četrdeset godina kasnije osvrnula se na taj period i rekla da “svako mora početi negdje, a za nju su to bila natjecanja ljepote”.

  Priyanka Chopra

 • Prije nego je postala svjetski poznata glumica, Priyanka Chopra bila je Miss svijeta. Najljepšom ženom na svijetu proglašena je 2000. godine, a prije toga je sudjelovala na nekoliko natjecanja. Lijepa Indijka kasnije je postala bolivudska i holivudska zvijezda, a dvije decenije kasnije i dalje se smatra jednom od najljepših zvijezda. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,