Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Slavna glumica progovorila o smrti svoje troje djece

Preuzmite sliku

Glumica Mia Farrow je otvoreno progovorila o smrti svoje troje djece. Njezinu tešku životnu priču mediji često opisuju kao “prokletstvo Mije Farrow”. Sve ja započelo još u djetinjstvu, a sreća je nije pratila ni u odraslim godinama.

Podsjetimo, slavna glumica imala je četvero biološke djece s bivšim suprugom Andreom Previnom, a činjenica da je i sama imala teško djetinjstvo nagnala ju je na usvajanje čak 10 mališana. Također, odrasla je u porodici sa sedmero braće i sestara, uz roditelje alkoholičare. U ranoj dobi preminula su joj dva brata, a treći je optužen za seksualno zlostavljanje dječaka, prenosi index.hr.

Nažalost, tokom života se morala suočiti i sa smrću čak troje svoje djece.

Danas 76-godišnja glumica se o svemu odlučila oglasiti na Twitteru, kako bi odgovorila na “zlobne glasine” koje su se počele širiti o smrti njene djece.

“Kao majci četrnaestoro djece, obitelj mi znači sve”, započela je Farrow i dodala kako, unatoč tome što je ona javna osoba, većina njezine djece je odlučila živjeti vrlo povučeno.

Farrow je objasnila i da selektira ono što će objaviti na društvenim mrežama jer se trudi poštovati želje svoje djece da zadrže svoju privatnost, ali zbog “zlobnih glasina utemeljenih na neistinama” u vezi s njeno troje pokojne usvojene djece, odlučila je progovoriti.

“Moja voljena kći Tam umrla je u 17. godini od slučajnog predoziranja lijekovima koji se izdaju na recept, a koristila ih je zbog teških migrena koje je trpila i srčane bolesti”, istaknula je Farrow.

Lark, koja je umrla 2008. godine, Farrow je opisala kao “izvanrednu ženu, divnu kćer, sestru, partnericu i majku”.

“Umrla je u dobi od 35 godina od komplikacija uzrokovanih HIV-om i AIDS-om, a oboljela je jer ju je zarazio bivši partner”, rekla je Mia: “Unatoč svojoj bolesti, živjela je bogat život pun ljubavi sa svojom djecom i dugogodišnjim partnerom. Podlegla je bolesti i iznenada umrla u bolnici na Božić, u naručju svog partnera.”

Farrow je otkrila da si je njen “hrabri” sin Thaddeus oduzeo život u 29. godini nakon što je naglo prekinuo vezu.

Internetska nagađanja o smrti Tam, Lark i Thaddeusa nastala su nakon što oni nisu spomenuti u nedavnom HBO-ovom dokumentarcu Allen v. Farrow. Neki su kritičari ponovno stavili fokus na objavu na blogu njenog otuđenog sina Mosesa iz 2018. godine, u kojoj je on kritizirao nju i ostale članove porodice.

“To su neizrecive tragedije”, napisala je Farrow u svojoj izjavi te je zaključila: “Bilo koje druge špekulacije o njihovoj smrti je sramoćenje njihovog života i života njihove djece i voljenih.”

Svoju objavu je završila konstatacijom kako je neizmjerno zahvalna što je majka 14 djece te baka 16 unučadi.

“Iako imamo tužna iskustva, naš je život danas pun ljubavi i radosti”, napisala je.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,