Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Slatka tajna: Michael Jackson htio glumiti James Bonda

Novi film o najpoznatijem špijunu na svijetu, James Bondu, dolazi na velike ekrane 14. februara 2020. godine. Nakon sukoba glavnog glumca Daniela Craiga (50) s režiserom Dannyjem Boyleom (61) i scenaristom Johnom Hodgeom (54) koji su dali otkaz, postavlja se pitanje hoće li James Bonda utjeloviti neki novi glumac.

Nakon kruženja glasina oko toga ko će biti novi tajni agent ‘007’ brojna glumačka imena našla su se na popisu, a među njima je i ime legendarnog kralja popa Michaela Jacksona koji je osamdesetih godina prošlog stoljeća izrazio želju o tome da se okuša u glumačkim vodama.

Za vrijeme intervjua s Michaelom Ovitzom (71), hollywoodskim agentom, Michael Jackson rekao je kako mu je želja glumiti glavnog junaka u akcijskom filmu.

– Rekao sam mu da je premršav i preosjetljiv da glumi tajnog agenta – izjavio je Ovitz u autobiografiji ‘Who is Michael Ovitz’. Iako Jackson nije dobio prestižnu ulogu, rekao je kako bi mu bilo drago da nakon Daniela Craiga ulogu James Bonda dobije britanski glumac i glazbenik Idris Elba (46).

– Publika želi da James Bonda napokon utjelovi tamnoputi glumac, odnosno ja, a ne neko zbog stečenog glumačkog znanja i iskustva – oglasio se Idris Elba koji je glumio u brojnim filmovima poput ‘Thora’, ‘Američki gangster’, a posudio je glasove u brojnim crtanim filmovima.

Legendarni kralj popa preminuo je 25. juna 2009. od zastoja srca, a za njegovu smrt optužen je dr. Conrad Murray koji mu je dao fatalnu dozu anestetika Propofola. Michael Jackson bio je najnagrađivaniji umjetnik svih vremena – oborio je 23 Guinnessova svjetska rekorda, primio 40 Billboardovih nagrada i 26 nagrada American Music Awards. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,