Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sjećate se dječaka iz ‘Ko to tamo pjeva’? Sad je vozač autobusa

Preuzmite sliku

Zvijezda filma bio je Nenad Kostić, koji je glumio u filmu kad mu je bilo svega 11 godina. Jedno vrijeme bio je DJ, potom je radio kao policajac, a sad je vozač autobusa

Komedija ‘ko to tamo pjeva’, ili u originalu ‘Ko to tamo peva’, 40 godina nakon premijere ponovo će se prikazati na Filmskom festivalu u Cannesu, na inicijativu producentske kuće ‘Centar film’, piše srpski N1. Film je režirao Slobodan Šijan, a scenarij je napisao Dušan Kovačević. Film će se prikazati u sklopu programa ‘Cannes klasik’, koji predstavlja retrospektivu najznačajnijih ostvarenja u historiji festivala.

  • – Vijest me razveselila. Lijepo je kad se najznačajniji filmski festival na svijetu sjeti vašeg filma poslije 40 godina. To znači da će ga vidjeti veći broj pravih ljubitelja filma u svijetu i da film postaje dio jedne prestižne kolekcije Cannesovih otkrića, koju će mlađi gledatelji željeti upoznati – rekao je redatelj Šijan.

  • Ova je satirična komedija više puta nagrađivana, a uloge su ostvarili Pavle Vuisić, Aleksandar Berček, Danilo Bata Stojković, Mića Tomić, Dragan Nikolić, Neda Arnerić, Slavko Štimac, Taško Načić, Boro Stjepanović i Nenad Kostić. ‘Ko to tamo pjeva’ digitalno se rekonstruirao u odjelu za digitalizaciju i digitalnu rekonstrukciju Jugoslovenske kinoteke.

  • Zvijezda filma bio je Nenad Kostić (50), koji je glumio u filmu kad mu je bilo svega 11 godina. Za ulogu je tada dobio 1,5 miliona dinara (oko 25 hiljada KM).

    Jedno vrijeme bio je DJ, potom je radio kao policajac, a sad je vozač autobusa. Mnogi ga zafrkavaju pa kažu kako se ‘vratio u autobus’, a ponekad mu dobacuju ‘vozi, Miško’.

  • Nenad se sa smiješkom prisjeća scene kad ga je Bata Stojković šamarao, a jednom je bilo toliko jako da su mu suze krenule pa je pobjegao i sakrio se. Filmska ekipa ga je tražila cijeli dan, a kad su ga pronašli rekli su kako ga nikad više neće udariti i darovali mu bombonjeru. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje