Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sjećate li se djevojčice iz kultnog filma i Čolinog hita? Život je nije mazio, a evo kako danas izgleda

Preuzmite sliku

Mnogi su joj predviđali blistavu budućnost, no ratne godine naprasno su prekinule Ivanine snove. Umjesto pred kamerom, našla se u izbjeglištvu

Preslatka djevojčica s pjegicama Ivana Legin osvojila je srca mnogih nakon što je prije više od tri desetljeća otpjevala veliki hit “Čaje Šukarije“ s legendarnim Zdravkom Čolićem.

“Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato, rekla sam mami kad porastem, udat ću se za tebe, zato rastem i rastem i jedva čekam da odrastem“, pjevušila je tada šestogodišnja Ivana koja je preko noći postala prava zvijezda.

Iza sebe je tada već imala ulogu u filmu Kuduz, a za saradnju s Čolićem zvao ju je Goran Bregović kojeg je oduševila. Mnogi su joj predviđali blistavu budućnost, no ratne godine naprasno su prekinule Ivanine snove. Umjesto pred kamerom, našla u izbjeglištvu. Iz rodnog Sarajeva preselila se tada u Australiju, u kojoj živi i danas. O svemu što je prošla, ali i o ožiljcima koji su ostavili traga na njoj, progovorila je svojedobno za medije.

– Izbjeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije, pa tek onda do Australije. Kao i za sve ostale koji su lutali svijetom pokušavajući naći svoj kutak mira i sigurnosti, bilo je to nemirno, nesređeno i nestabilno razdoblje. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju s novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali takva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci uvijek će biti prisutni, nekada zasvrbe ili se upale, obično kada to najmanje očekujemo. No, na to gledam kao na proživljeni život i kada taj ožiljak zasvrbi, samo me podsjeti na to da sam u 33 godine proživjela nešto što mnogi nisu ni s 90 – rekla je Ivana u jednom intervjuu koji je prenio Blic.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje