Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Simpsonovi predvidjeli i pad cijene nafte?

Preuzmite sliku

Animirana američka TV serija “Simpsonovi” poznata je po svojoj neobičnoj sposobnosti da predvidi velike svjetske događaje.

Od izbora američkog predsjednika Donalda Trumpa, prepirke sa mašinom za glasanje u SAD-u, i krize ebole, sada su predvidjeli i pad cijene nafte.

Još jedno predviđanje ispostavilo se kao ispravno.  Simpsonovi su “predvideli”  da će se cena nafte srušiti na 0 dolar za barel.

Poslije predviđanja da će Donlad Trump postati predsjednik  SAD-a, ili onog oko pojave virusa nalik koroni, posljednje u nizu, da će nafta pasti na nula dolara,  emitovano je u 31. sezoni popularne serije.

Cijena američke sirove nafte WTI za majsku isporuku, koja je u ponedjeljak uveče zabilježila istorijski dnevni pad od 306 procenata na minus 37,63 dolara za barel, oporavila se tokom noći prešavši ponovo na pozitivnu teritoriju.

Ovaj sunovrat, koji će bez sumnje ući u anale kao nesvakidašnji događaj na naftnom tržištu, šokirao je investitore i gurnuo cijene akcija i azijske valute nizbrdo, a medije pokrenuo da potraže odgovor na pitanje – šta se to dogodilo na tržištu “crnog zlata”. (Telegraf.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,