Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sidran i Hadžihafizbegović zajedno u projektu: Priprema se film “U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce”

Preuzmite sliku

Kultna predstava Kamernog teatra 55 “U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce” autora Abdulaha Sidrana, uskoro će dobiti i svoju filmsku verziju.

Zapravo, scenarij za istoimeni film, naš uvaženi akademik, proslavljeni književnik i scenarista najboljih bh. filmova, Abdulah Sidran, napisao je davno, a kako saznajemo, došlo je vrijeme da iz njegove ladice “pređe” na filmski set.

Kao i u predstavi, glavnu ulogu u filmu, utjelovit će najnagrađivaniji bh. glumac Emir Hadžihafizbegović. Autorski tim, kao ni ostatak glumačke postave još uvijek nije poznat, pa ni kada će “pasti” prva klapa.

  • Podsjetimo, remek djelo “U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce” govori o samom početku rata u BiH, o mučnoj golgoti koju su ljudi iz istočne Bosne prolazili samo radi razlike u imenu i prezimenu. O nadi i beznađu. Radnja drame odvija se u Zvorniku, pred sami početak rata. Rudo, nastavnik muzike i horovođa, je amater dirigent koji sanja da jednog dana napiše simfoniju o rijeci Drini, inspirisan Smetaninom “Vltavom”.

    Prilikom povratka s jednog takmičenja školskih horova Rudo, nastavnik muzike i horovođa, amater dirigent, svoje učenike šalje natrag u Sarajevo, a on svraća u svoj rodni Zvornik… (Faktor.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje