Turski Brad Pitt skače sa Starog mosta u Mostaru (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

. Završna scena snimana je na Starom mostu u Mostaru, a zanimljivo je kako oboje glumaca imaju korijene iz Bosne.

most-mostar1

Prkoseći neumoljivoj tradiciji kći turskih gastarbajtera Menekše i mladić iz Bosne Halil kojeg tumači Kivanc ostvarit će svoju ljubav. Brad Pitt Bliskog istoka i nekadašnja Miss i Eliteov model glume u ekranizaciji jedne od najljepših turskih melankoličnih pjesama "Uspavanka za Menekše". Završna scena snimana je na Starom mostu u Mostaru, a zanimljivo je kako oboje glumaca imaju korijene iz Bosne. U seriji "Bijeg" u razgovoru sa svojom majkom izgovara riječi "Tvoja pjesma".

Prema radnji serije Halil je obećao Menekše kako će za nju skočiti sa Starog mosta, jer je to znak kojim se muškarac udvara ženi u njegovoj rodnoj zemlji Bosni. Zanimljivo je kako osim Kivanca i lijepa Menekše, koju tumači Sedef Avci, vuče podrijetlo iz Bosne. Djed lijepe Sedef Avci zvao se Esad Bajramović te je u Tursku stigao iz Sarajeva za vrijeme Drugog svjetskog rata. Sedef je priznala kako je zemlju svojih predaka posjetila tek na snimanju serije "Bijeg". Glumica Sedef Avci, nakratko je glumila i u seriji 'Kad lišće pada'. Sedef je tamo utjelovila Cemovu sestru, kojeg je tumačio ni više ni manje nego njezin suprug iz stvarnog života Kivanc Kasabali. Sedef je 2001. godine svoju zemlju predstavljala na svjetskom izboru za Miss Universe u Portoriku.

Upravo se na tom izboru i upoznala sa svojim sadašnjim suprugom, modelom i glumcem Kivancom. Glumica je otkrila kako je na snimanju serije 'Kad lišće pada' dobila ponudu za naslovnu ulogu u seriji 'Bijeg'. Naime tamo ju je suprug upoznao s produkcijom koja joj je nakon manje uloge ponudila glavnu, onu lijepe Menekše u 'Bijegu'. Sedef je odigrala i ulogu sestre trenutno najpopularnije turske glumice Cansu Dere u seriji "Ezel".

Večernji / Tuzlanski.ba

HTML Online Editor Sample