Foto: Tuzlanski.ba

Kate, vojvotkinja od Cambridgea, rodila je kćer u 8.34 ujutro po lokalnom vremenu, izvijestila je Kensingtonska palača. U priopćenju objavljenom na Twitteru piše da su i majka i beba dobro, te da su o rođenju drugog djeteta princa Williama i vojvotkinje Kate obaviješteni svi članovi kraljevske obitelji, uključujući kraljicu Elizabetu.

kate-kcerka-rodjenje"Beba je teška 3713 grama. Vojvoda od Cambridgea bio je prisutan na porodu", otkrili su iz palače.

Glavno pitanje u javnosti nakon rođenja djevojčice jest kako će se zvati, a nakon rođenja sina, Kate i William su javnost pustili da dva dana nagađa o imenu prije nego su otkrili da se mališan zove George. Dječak će u julu navršiti dvije godine, a dok su majka i otac u bolnici, on je doma gdje na njega pazi dadilja Maria Borrallo.

Na rođenju kćeri kraljevskom paru na Twitteru je čestitao i britanski premijer David Cameron: "Čestitam vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea na rođenju kćeri. Presretan sam zbog njih".kate-kcerka-rodjenje-slavlje

"Vojvotkinja od Cambridgea primljena je jutros u bolnicu Saint Mary u Londonu u ranoj fazi trudova", piše u priopćenju iz londonske rezidencije prinčevskog para.

Kate i William napustili su zajedno Kensingtonsku palaču automobilom kako bi došli do krila Lindo bolnice u kojem se nalazi odjel za porode gdje je vojvotkinja već rodila prvo dijete, princa Georgea, 22. jula 2013.

Novo dijete bit će četvrto u liniji nasljeđivanja britanske krune, nakon brata Georgea, oca Williama i djeda princa Charlesa. Williama je u istoj bolnici rodila pokojna princeza Diana 1982. godine. (index.hr)