Foto: Tuzlanski.ba

Kao specijalni gosti nastupili su i „Legende", Viki Miljković i "Teška industrija".

halid-arena1

- Dobro večer Beograde. Tu smo da spojimo duše. Da sve bude od srca do srca. U Beogradu sam posljednji put bio prije 23 godine. Zbog toga ću na početku otpjevati "Dvadesete" - rekao je Halid Bešlić na početku sinoćnjeg spektakla u prepunoj Kombank areni.

Slijedili su hitovi "Malo je malo dana", "Čardak"..., a u publici je nastala prava erupcija oduševljenja uz prve taktove "Miljacke". Publika je horski pjevala s našom muzičkom legendom. Buru emocija među posjetiocima izazvao je megahit "Beograđanka". Dvorana je naprosto proključala. Beograđani svih generacija pjevali su nezvaničnu himnu srbijanske prijestolnice.

halid-bebek1

- Ova pjesma me je vratila u mladost. Tada sam bio i mlad i lijep, sada sam samo lijep - s osmijehom je rekao Bešlić.

Nastavak je bio rezerviran za ništa manje popularne kompozicije "Pamtit ću te cijelog života", "Eh kad bi ti rekla mi volim te"... Prvi gost na koncertu bila je Alka Vuica, a nakon nje na bini se pojavio i roker Željko Bebek s kojim je Bešlić u duetu otpjevao "Da zna zora".

- Ovo je jedna od prvih duetskih pjesama na ovim prostorima. Kada me je pozvao Željko i rekao da snimimo pjesmu bio sam iznenađen. Šta ja i on da zajedno pjevamo? Ali, na kraju je ispalo odlično - rekao je Halid.

halid-arena2

Halid je Beograđane oduševio i sevdalinkamam, a publika je pokazala da je veliki ljubitelj tradiconalne bosanske pjesme. Cijela dvorana horski je pjevala "Snijeg pade na behar na voće", "Čudna jada od Mostara grada", "Zvijezda tjera mjeseca" i "Moj dilbere". Nakon izlaska na bis, publika je uglas s Bešlićem otpjevala "Beograđanku", "Miljacku" i "Prvi poljubac".

Kao specijalni gosti nastupili su i „Legende", Viki Miljković i "Teška industrija".

Poznati u VIP-u i bekstejdžu

Brojne poznate ličnosti bile su u bekstjedžu i u VIP-u. Dragan Marinković, Saša Papac, Enis Bešlagić, članovi "Regine", Saša Matić, samo su neki od onih koji su uživali u Bešlićevim hitovima.

Dnevni avaz / Tuzlanski.ba