Sjećate se legendarnog Davida Copperfielda? Evo čime se bavi danas!
Foto: Tuzlanski.ba

Ovaj veliki mađioničar već nekoliko godina radi na novom triku za kojeg tvrdi da će biti zaista velika stvar,a zove ga 'Jurassic Park - sized magic

davidaga1

Legendarni mađioničar David Copperfield potpisao je trogodišnji ugovor s luksuznim hotelima MGM Grand u kojima će i dalje održavati svoj poznati iluzionistički show. Ali, to nije sve. Kako bi mu se odalo priznanje za dugogodišnje uspješno djelovanje, po njemu će biti nazvan i jedan hotel.

Uprkos slavi koju je stekao zahvaljujući izvođenju iluzionističkih trikova, ono po čemu je David Copperfield trenutno najpoznatiji nisu trikovi već prekrasni bahamski otoci kojih ima u vlasništvu čak 11 i od kojih je napravio luksuzni resort.

U ovaj posao 56-godišnji mađioničar je uložio 90 miliona dolara, a da se isplatilo, pokazuju elitni posjetioci koji se tamo dođu nauživati ljepote, poput Oprah Winfrey, Johna Travolte i ostalih zvijezda.

Noć u ovom resortu, nazvanom 'Islands of Copperfield Bay' stoji 37,500 dolara ali takvo iskustvo se svakako isplati. David je u uređenje interijera i eksterijera uključio maštu i magiju tako da je stvorio kino koje se pojavljuje na plaži i isto tako nestaje, a gostima je ponudio inspirativne špijunske igre.

David Copperfield živi u Las Vegasu sa zaručnicom Chloe Gosselin s kojom ima 3-godišnju kćer Sky. Već 13 godina nastupa u hotelu MGM Grand s kojim je potpisao još jedan trogodišnji ugovor. U njegovu čast hotel Hollywood Theater bit će preimenovan i nosit će njegovo ime.

Ovaj veliki mađioničar već nekoliko godina radi na novom triku za kojeg tvrdi da će biti zaista velika stvar. Zove ga 'Jurassic Park - sized magic'.

Ukoliko ste gledali film 'Now You See Me' sa Michaelom Caineom i Morganom Freemanom, tada znajte kako je u stvaranju tih iluzija učestvovao upravo David.

'Naši ciljevi su isti - činimo da snovi postaju stvarnost', izjavio je David o saradnji s hollywoodskim filmašima za list Las Vegas Sun. (Dnevnik.hr)