MTV Express: U omiljenom dijelu Tuzle, Frenkie repao za svoju dušu i prolaznike
Foto: Tuzlanski.ba

Iz ostalih zemalja regiona takmiče se Filip Dizdar, Katja Šulc, S.A.R.S. i "Svi na pod"

frenkie-mtv-adria1

MTV je nedavno objavio imena pet izvođača iz regiona koji će se takmičiti za nagradu „MTV Best Adria Act" na ovogodišnjoj dodjeli evropskih MTV nagrada (Europe Music Awards - EMA), koja će biti održana 10. novembra u Amsterdamu.

Nominirani kandidat iz BiH je Frenkie, a iz ostalih zemalja regiona to su Filip Dizdar (Hrvatska), Katja Šulc (Slovenija) te S.A.R.S. i "Svi na pod!" (Srbija).

Glasanje za „Best Adria Act" počelo je jučer na internetskoj adresi www.mtvema.com i trajat će sve do 24. oktobra u ponoć, kada će biti poznat pobjednik. Za Frenkija možete glasati OVDJE.

- Prošlo je skoro godinu otkako je izašao moj posljednji album "Troyanac", tako da mi ova nominacija dolazi kao šlag na kraju. Jako sam sretan kako je album prošao, odlične kritike, odličan „feedback" publike. Ova nominacija govori da je ovo moj najbolji album do sada - istakako je Frenkie.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je, osim 2005. i prošle godine, svaki put bila nominirana. Dva puta je čak odnijela pobjedu, za koju su zaslužni bili „Dubioza kolektiv" te Elvir Laković Laka. 

U emisiji MTV Express koja je emitovana sinoć Frenkie je u svom omiljenom dijelu Tuzle, odrepao nekoliko pjesama a kako je to sve izgledalo, pogledajte u prilogu: