Andrija Milošević progovorio o teškom djetinjstvu: Počeo je raditi sa 16 godina, kao dječak je čuvao ovce
Foto: Tuzlanski.ba

Glumac je počeo raditi sa samo 16 godina pa shodno tome danas ima 25 godina radnog iskustva. Od malih nogu imao je želju zarađivati za svoje životne potrebe jer nije htio biti na ‘leđima‘ skromne porodice

Glumac Andrija Milošević, najpoznatiji po humorističnoj seriji 'Andrija i Anđelka', jednom prilikom progovorio je o teškom djetinjstvu i odrastanju u Podgorici, prenosi RTL.

''Meni je majka skupljala šest mjeseci 30 maraka da mi kupi majicu s kapuljačom. Ali nije bilo tragično. Nisam toliko žudio za materijalnim. Jednostavno je bilo tako, svidi ti se nešto kao djetetu ali nemaš uslove za to. Bila je inflacija i rat, ali uspjeli smo nekako to preživjeti'', rekao je glumac. Otkrio je kako je počeo raditi sa samo 16 godina pa shodno tome danas ima 25 godina radnog iskustva. Od malih nogu imao je želju zarađivati za svoje životne potrebe jer nije htio biti na 'leđima' skromne porodice.

''Prvi razred srednje škole završio sam u Podgorici, a na početku druge sam upisao fakultet. Počeo sam raditi sa 16 godina. Imam 25 godina radnog staža. Od početka sam imao želju da radim i da se osamostalim te da zarađujem za svoje životne potrebe'', otkrio je popularni glumac.

Osvrnuo se i na djetinjstvo, a još kao dječak u selu je, kako kaže, čuvao ovce. Niti jedan posao mu nije predstavljao problem, a potom je sreću odlučio potražiti u Beogradu. Naravno, za mladog glumca to je bilo i logično rješenje s obzirom na to da su poslovne prilike bile bolje u metropoli.

''Znao sam sve naše glumce. S 80 posto njih sam već igrao do svoje dvadesete godine. Od 16. do 20. godine sam igrao skoro sa svim najvećim jugoslavenskim glumcima'', rekao je ponosni glumac.